Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ronaldóval érkezik a Juventus Magyarországra

| 2020. 11. 03. | 10:16:00
Az FTC és a Juventus már találkozott egymással az európai kupaporondon. Akkor a magyarok nyertek.
Ronaldóval érkezik a Juventus Magyarországra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nagynevű csoportellenfele közül elsőként az olasz bajnok Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában a Ferencváros labdarúgócsapata: a G csoport harmadik fordulós összecsapását a Puskás Arénában rendezik szerdán 21 órától.

A Juventust augusztus óta új vezetőedző irányítja a játékosként világbajnok és kétszeres BL-győztes Andrea Pirlo személyében, a 41 éves olasz szakember vezetésével egyelőre hullámzó a csapat formája és az eredmények sem tükrözik azt a dominanciát, amely - legalábbis az elmúlt évtizedben - a klubot Olaszországban jellemezte. Ennek egyik oka az lehet, hogy a csapat legnagyobb sztárja, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo koronavírus-fertőzése miatt október 11-e óta nem állhatott rendelkezésre, s amikor vasárnap a Spezia otthonában visszatért, két gólt is szerzett, a Juve pedig - a nyitóforduló óta először - ismét győzött, mégpedig 4-1-re.

A Ferencváros is a Barcelonától szenvedte el szezonbeli egyetlen vereségét, ezen kívül minden sorozatot figyelembe véve kilenc győzelem és öt döntetlen, az OTP Bank Ligában pedig öt siker és két döntetlen a mérlege. Szerhij Rebrov együttese az NB I legutóbbi fordulójában szombaton 1-1-es döntetlent ért el a Fehérvár otthonában, így megőrizte egypontos előnyét az egy meccsel többet játszó riválisával szemben a tabella élén. Az ukrán szakember a rangadón jubilált, ugyanis 100. tétmérkőzésén irányította a zöld-fehéreket, ezeken 62 győzelem, 24 döntetlen és 14 vereség a mérlege.

A 31-szeres magyar bajnok Ferencvárosnak nemzetközi szinten ez az egyetlen jelentős trófeája, a 36-szoros olasz bajnok Juventus ennél jóval több sikerrel büszkélkedhet. Többek között kétszer is megnyerte a BL-t, illetve annak elődjét, a BEK-et (1985 és 1996), továbbá összesen kilencszer játszhatott döntőt a legrangosabb európai klubsorozatban. Magyar csapat is került már az útjába, 1973-ban a BEK negyeddöntőjében a torinói 0-0 után idegenben lőtt gólokkal (2-2) búcsúztatta az Újpestet. Ezen kívül még egyszer találkozott magyar riválissal, 1979-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája első fordulójában a Győri ETO-t ejtette ki 3-2-es összesítéssel (2-0, 1-2).

A szerdai mérkőzésen a járványügyi előírások szigorú betartásával több mint 15 ezren lehetnek ott a Puskás Arénában, az európai szövetség ennyi nézőt engedélyez a stadion befogadóképességéhez mérten. Az FTC eddig a saját otthonában, a Groupama Arénában játszotta a hazai BL-meccseit, de a Juventus és a Barcelona ellen átköltözik az ország legnagyobb stadionjába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés