Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdekességek a magyar focibajnokságból

| 2020. 11. 23. | 11:18:00
Sikeresebbek lettek a csapataink.
Érdekességek a magyar focibajnokságból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar futball újra egyre jobban szem előtt van, hiszen sikeresebbek lettek a csapataink az utóbbi években. Most a magyar futball rajongóinak próbálunk kedvezni és összegyűjtöttünk érdekes statisztikákat az NB 1-ből.

  • A legnagyobb hátrányból való visszajövetelt a Videoton csapata produkálta az 1998/99-es idényben. A fehérváriak akkor 4-0-os hátrány után tudtak zsinórban 4 gólt szerezni és pontot menteni a Dunaferr csapata ellen. Az NB 1 történetében ez az egyetlen, amikor egy csapat 4 gólos hátrányból tudott visszajönni. 
  • Az utóbbi 20 évben 6-szor választották meg az NB 1-ből az év magyar labdarúgóját, a többi évben légióskodó magyarok kapták ezt az elismerést: 2001 Tököli Attila (Dunaferr); 2002,2004 Gera Zoltán (FTC); 2014 Juhász Roland (Videoton); 2015,2016 Király Gábor (Haladás)
  • Az év magyar labdarúgója díját Király Gábor, Juhász Roland és Gera Zoltán kapta meg legtöbbszőr, mindhárman 3-szor nyerték meg a díjat.
  • Az NB 1-ben Radó András érte el legfiatalabb a 100 mérkőzést, a Haladásban nevelkedő támadó 22 éves és 2 hónaposan jutott el a 100-ig. Mögötte Gazdag Dániel található, aki kicsit több mint 3 hónappal maradt le Radó mögött. 
  • A 200 mérkőzéses jubileumnál leszakadt Radó a második helyre, itt Szakály Péter volt a legfiatalabb, a szép karriert befutó játékos már 26 évesen és 7 hónaposan elérte a 200. mérkőzését a magyar élvonalban. Radó itt 2 hónappal maradt le, a harmadik helyért folytatott harcban pedig Heffler Tibor előzte meg Kovács Istvánt.
  • A magyar bajnokság történetében Simon Attila fordul meg a legtöbb csapatnál egy online fogadás oldal szerint, a Paksban gólkirályi címet is szerző csatár 9 klubban is pályára lépett az NB 1-ben. Mögötte többen is jönnek 8 csapattal. A jelenlegi is aktív labdarúgók közül Bognár István és Szakály Dénes vezet 6 csapattal és kitudja még hol a vége.
  • Az NB 1-ben megforduló légiós edzők közül Thomas Doll gyűjtötte össze a legtöbb pontot a csapatával, a német edző 147 meccsen 301 pontot szerzett a Fradival. 
  • Testvérpárok közül a már szóba kerülő Szakály testvéreknek van a legtöbb NB 1-es összecsapása, Péter már túl van a 350 találkozón, Dénes pedig már a 250-et szárnyalta túl, így nagy előnnyel vezetnek a Heffler testvérek előtt. 
  • Az FTC legfiatalabb gólszerzője Lakatos István, aki 16 és fél évesen talált be a Magyar Kupában a Nagyecsed csapatának, egy 10-0-ra megnyert mérkőzésen 2015 októberében, egy élő fogadás oldal statisztikái szerint. Ha csak a bajnokságot vesszük figyelembe, akkor viszont Szabics Imre vezeti ezt a kategóriát, Szabics 17 és fél éves volt, amikor 1998-ban betalált a Győrnek. 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.