Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy pontot ért a Loki a Fehérvár ellen

| 2020. 02. 05. | 20:45:00
Vitelki Zoltán így továbbra is veretlen debreceni vezetőedzőként.
Egy pontot ért a Loki a Fehérvár ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első igazán komoly hazai erőpróba várt Vitelki Zoltánra a DVSC vezetőedzőként, mert bár az Újpestet sem becsüljük le, a székesfehérvári egylet lényegesen komolyabb játékerőt képvisel. Újabban ráadásul mindig az a kérdés foglalkoztatja a debreceni híveket, hogy sikerül-e megtörni a Vidi elleni rossz sorozatot, a két csapat legutóbbi 11 mérkőzéséből ugyanis egyet sem tudott megnyerni a Loki, csak egy döntetlenre volt képes.

Vitelki Zoltán a kezdőbe nevezte a nemrég igazolt Jurij Habovdát, azt remélve, hogy erősödik vele a védelem, de az első tíz percben két nagy vendéghelyzet borzolta a hazai szurkolók idegeit: előbb Hodzic lőtt felé, majd Petrajk dolgoztatta meg Kosicky kapust, aki nagyot vetődve szögletre mentett.

A 19. percben már a Loki került ziccerbe! Bódi remek ütemben ugratta ki Adenijit, akinek a lövését Kovácsik a kapuból kifutva védte. Kisvártatva ismét Adeniji veszélyeztetett, Varga jobb oldali beadása után a perdítése célt tévesztett.

Pörgött a DVSC, keményen odatette magát mindenki, amit jó volt nézni, a 27. percben mégis jött a hidegzuhany. Jobb oldali akció végén Kovács Fiolához, ő pedig Hodzichoz passzolt, aki hat méterről kíméletlenül bevágta a labdát a Loki kapujába.

0-1

A gól óvatosságra intette a debreceni gárdát, vagy legalábbis egy kicsit „megrendült” a Vitelki-csapat, és nehezen szedte össze magát. Mindenesetre visszaesett a tempó, a fehérvári kapu a félidő hajrájáig már nem forgott veszélyben. A 42. percben Szécsi kaparhatta volna ki magának a gesztenyét, de jó csel után a lövése elkerülte a kaput. Egy perccel később Varga Kevin fölé szálló távoli kapáslövése nem okozott riadalmat a fehérváriak soraiban, majd a félidő utolsó momentumaként Szécsi 13 méterről lőtt a bal kapufa mellé.

A második félidő első említésre méltó eseménye egy büntetőgyanús eset volt, Szécsit szerelték gyanús körülmények között a fehérvári tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Az 58. percben Varga Kevin bal oldali beadása után Bódi megelőzte Stopirát az ötösön, a fejesét azonban kivédte Kovácsik. A DVSC próbálta fokozni a tempót, de a fehérvári védelem jól zárt.

Vitelki Zoltán a másik új szerzeményt is bevetette. Milunovics Varga Kevin helyére érkezett a 60. percben.

A 65. percben óriási helyzeteket puskázott el a vendéggárda, egy percen belül kettőt. Mindkét ziccert Hodzic hagyta ki, mindkétszer ügyetlenül találta el a labdát, pedig megpecsételhette volna a Loki sorsát. Szerencsére nem tette, így a debreceni remény tovább élt. Vitelki elöl is frissített: Adeniji helyett Garba kapott lehetőséget az utolsó 20. percre.

A DVSC mindent megpróbált, erőfeszítéseit pedig siker koronázta. A 81. percben Garba centerezett pontosan, helyzetbe hozva Szécsit, akit Stopira egyszerűen felrúgott. Tizenegyes! Az ítéletet Bódi Ádám hajtotta végre, hibátlanul!

1-1

A vendégeket felbosszantotta az egyenlítés, és nagy iramban kezdtek futballozni a hajrában, de a DVSC is résen volt, hogy labdaszerzés után azonnal indulhasson a kontra. A fiúk végül nem tudták dűlőre vinni az ügyet, így maradt a pontosztozkodás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.