Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bukás! A Paks is elverte a Lokit

| 2020. 02. 22. | 19:49:00
A debreceniek helyzete kezdheti aggodalommal eltölteni a híveket.
Bukás! A Paks is elverte a Lokit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A remek rajt, a négy mérkőzésen át tartó veretlenség, majd a fájó hazai botlás után Pakson szerepelt a DVSC a labdarúgó NB I. 22. fordulójában. Két „veszélyeztetett” társaság esett egymásnak, a Duna-partiakat mindössze két, a debreceniek pedig hat pont választotta el a kieső helytől a forduló előtt.

A Loki összeállítása annyi érdekességet tartalmazott, hogy a Diósgyőr elleni találkozón agyrázkódást szenvedett Kinyik ismét csatasorba állt a védelemben, a középpályán pedig a fiatal Baráth Péter kapott lehetőséget Vitelki Zoltántól.

Parádés rajtot láthattunk a DVSC-től, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Habovda jobbról dobta be a labdát a kapu előtt álló Szécsihez, aki a paksi védelem sűrűjében pazar labdaátvétellel csapta be őrzőit, majd estében a kapu bal oldalába bombázott. A vajlábú Dennis Bergkampot idézte a csel és a gól!

0-1

A 17. percben Ferenczi bal oldali beadása után Adeniji előtt is komoly lehetőség adódott a gólszerzésre, ám a csatár gyatrán találta el a labdát kapásból, így az akció végül nem jelentett veszélyt a hazai kapura.

A félidő derekán váltott iramot a Paks, a Loki pedig nem tudta követni. A Vitelki-csapat teljesen beszorult, és jött is az egyenlítő gól, amely – el kell ismerni – legalább annyira szép volt, mint a debrecenieké. A 26. percben egy előre ívelt labdát Szakály Dénes – már a DVSC tizenhatosan belül – visszafejelte az érkező Kulcsárnak, aki futtából bal felsőbe bombázott.

1-1

A 32. percben újabb pofont kaptak a debreceniek. Bódi adta el a labdát a paksi térfélen, Böde onnan vezette Kosicky kaujáig a labdát, buldózerként vágva át a hajdúságiakon, majd amikor a kapussal állt szemtől szemben, higgadtan a bal alsóba helyezett.

2-1

Ez a gól sem rázta fel a Lokit, éppen ellenkezőleg még jobban lehúzta. Az első félidő hajrájában jött a feltámadás, egy Trujic-szólónál már éreztünk valami pezsgést, de a szerb lövését védte a paksi kapus. Kisvártatva Szécsi jó ütemben fordult le a védőjéről, de a lövése 10 méterről erőtlenre sikeredett, ráadásul célt is tévesztett. Ezzel együtt a Loki csalódást keltően futballozott az első 45 percben.

Minden bizonnyal érezte ezt Vitelki Zoltán is, aki nagy fejmosást tarthatott az öltözőben, mert a piros-fehérek jóval nagyobb vehemenciával kezdtek futballozni a szünet után. Új emberekkel is frissített a Loki trénere, ami jó húzásnak bizonyult, mert a 65. percben egyenlített a debreceni gárda, és a gólt  a két csereember, Varga Kevin és Garba hozta össze. Előbbi adott remek passzt a nigériai csatárnak, aki ballal laposan a bal alsóba gurított.

2-2

A bekapott gól után a paksiak meddő mezőnyfölénnyel múlatták az időt, majd a 75. percben Baráth bal oldali baeadásáról Trujic centikkel maradt le, pedig üresen tátongott a kapu előtte.

Az utolsó tíz percre fordulva lehiggadtak a legények, mintha az egy pont kölcsönösen nagy zsákmány lenne.  Aztán a paksiak észbe kaptak, hogy a három több, mint az egy, és meghúzták a végét. Erőfeszítéseiket pedig siker koronázta. A 87. percben jobb oldali beadás után a debreceniek nem tudtak felszabadítani, a labda a cserejátékos Sajbán Máté elé került közelről bevágta.

3-2

A gól után nem sokkal a paksiak tizenegyest is hibáztak! Sajbánnal szemben Pávkovics szabálytalankodott a debreceni tizenhatoson belül, a bíró pedig habozás nélkül büntetőt ítélt, Balogh azonban a bal kapufa mellé helyezett. Ha nem megy tizenegyesből, akkor megy akcióból, gondolták a paksiak, és a hosszabbítás utolsó percében negyedszer is bevették a Loki-kaput.

4-2

A debreceniek pont nélkül maradtak, és a helyzetük pedig kezdheti aggodalommal eltölteni a legoptimistább szurkolókat is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.