Szima Gábor bemutatta a DVSC új vezetőedzőjét

2019.12.30. 17:33

Szima Gábor bemutatta a DVSC új vezetőedzőjét
Szima Gábor és Vitelki Zoltán (Fotó: Cívishír)

A klubhűségéről ismert Vitelki Zoltán sajátjának vallja a debreceniek filozófiáját.

Hirdetés

Bemutatkozott a DVSC új vezetőedzője, Vitelki Zoltán, akit a klub első embere, Szima Gábor konferált fel a sajtó képviselőinek hétfőn délután.

Zoltánt nem az elmúlt két hétben ismertük meg, amióta kiderült, hogy Herczeg András nem folytatja, hanem sokkal korábban képben volt a debreceni klubvezetés számára, hiszen mi nyitott szemmel járunk a magyar labdarúgásban. Örömmel mondhatom el, hogy a tárgyalásaink 98 százalékban a futballról szóltak, és csak két százalékban az egyéb feltételekről

- vezette fel a hétfői sajtótájékoztatót Szima Gábor, többször is hangsúlyozva azt, hogy Vitelki Zoltánnak a futballról alkotott elképzelése tökéletesen egybecseng a DVSC filozófiájával.

A klubelnök közölte: fél plusz két éves megállapodást kötött az új szakvezetővel, akivel szemben az az elvárás, hogy irányításával csapat modern futballt játsszon, azaz már az ellenfél térfelén letámadjon, de ne ész nélkül tegye mindezt, hanem képes legyen gyorsan és fegyelmezetten visszazárni, ha nem sikerül labdát szerezni. Vitelkitől azt várják, hogy stabilizálja a csapat helyzetét, konkrét célt nem tűztek ki elé.

Megelőzve az újságírói és minden bizonnyal a szurkolókban is felmerülő kérdést, Szima Gábor elmondta: nem tartja kockázatosnak Vitelki Zoltán kinevezését, amiért nincs NB I-es edzői rutinja, hiszen annak idején Kondás Elemérnek sem volt, mégis veretlenül nyert bajnokságot a Lokival.

Zoltán egy felkészült edző, erős személyiség, aki a klubtól mind segítséget megkap!

- emelte ki a klubfő, aki az új tréner erős jellemének tulajdonítja, hogy a Diósgyőrben több mint ötszáz mérkőzést játszott, ezt a klubhűséget pedig ő nagyra becsüli.

Vitelki Zoltán úgy fogalmazott, a DVSC felkérésére nem tudott nemet mondani, és ezzel a munkával számára óriási távlatok nyílnak. Azt is megtiszteltetésnek nevezte, hogy Herczeg András utóda lehet a Loki kispadján.

Ha ez a keret az előző bajnoki kiírásban harmadik tudott lenni, akkor mindenképpen többre képes, mint amit a mostani helyezése sugall. Ez a munka teher is egyben, de ilyen az edzői sors, bátran nézek a kihívás elé!

- mondta a 49 éves edző, aki azt ígérte, hogy a klub filozófiájának megleleően domináns futballra törekszik a DVSC-vel. Arra a kérdésre, hogy erősítésre szorul-e a társaság, megjegyezte: az alapok megvannak és jók, menet közben megpróbálják betömni a lyukakat, ha feltétlenül szükséges. Kiemelte: nem fél fiatalokat betenni a csapatba, és ahogy eddig, ezután is árgus szemmel figyeli az utánpótlásban szárnyaikat bontogató ifjakat.

A leendő kollégáiról, azaz az edzői stábról is beszélt: Igor Bogdanovics és a pro licenszes Kriston István pályaedzőként, Erdélyi Miklós pedig kapusedzőként segíti a munkát. A stáb egy erőnléti edzővel és egy videóelemzővel lesz teljes, de a kilétük még nem ismert, vagy még titok.

A Loki új trénerétől elöljáróban megtudtuk azt is, hogy futballrajongó családja van, a két fia focizik, de a felesége is a labdarúgás nagy szerelmese, aki rendkívül büszke most a férjére.

Cs. Bereczki Attila

 

DVSCVitelki Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés