Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiütötte a Fradi a Lokit a Nagyerdőn

| 2019. 11. 10. | 19:58:00
Amatőr védelmi hibák pecsételték meg a debreceniek sorsát.
Kiütötte a Fradi a Lokit a Nagyerdőn
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idény első nagy rangadóját vívta vasárnap este a DVSC, amely a bajnoki címvédő és az Európa-liga csoportkörében is érdekelt Ferencvárost látta vendégül a Nagyerdei Stadionban. Herczeg András ezúttal is kihagyta a kezdőből Tőzsér Dánielt, míg a zöld-fehéreknél Rebrov mester mellőzte a februári Loki-Fradin előbb nagyot hibázó, majd Puskás-díjas gól kapó Dibusz Dénest, aki helyett Gróf Dávid kezdett.

A Ferencváros lépett fel kezdeményezőbben, erőfeszítéseit pedig 10 perc után siker koronázta. A debreceniek addig is, a gólt megelőző akciónál is csak nyomozták a labdát, és nem találták meg. A 11. percben Varga Roland és Ismael kavarta meg a debreceni védelmet, előbbi végül egyedül maradt Nagy Sándorral szemben, és közelről nem hibázott.

0-1

A DVSC rögtön a bekapott gól után rákapcsolt, és egy percen belül két nagy gólhelyzetet dolgozott ki. Előbb Trujic 18 méteres, léc alá tartó löketét tolta szögletre Gróf, majd Adeniji 10 méteres lövését védte bravúrral. A 24. percben Adeniji, Kusnyír és Haris összjátéka végén utóbbi perdítette kapura a labdát, Gróf azonban most is a helyén volt. Kisvártava már a debreceni kapu előtt volt meleg a helyzet, Zubkov beadásáról centikkel maradt le Tokmac, pedig már Nagy Sándor is verve volt.

Fél óra elteltével tizenegyest reklamált a Loki és a nagyérdemű, de a televíziós visszajátszásból kiderült, hogy Adeniji lába helyett a Frimpong a labdát találta el. Az mindensetre bizakodásra adhatott okott a DVSC-híveknek, hogy a Herczeg-gárda egyre többször jutott el a Ferencváros kapujáig, és kezdte átvenni a játék irányítását. Amikor ezt leírtuk, jött a pofon! A 35. percben Varga Roland nagyon okosan vert át két debreceni védőt is a tizenhatos jobb oldalán, az alapvonalról úgy adott be, hogy a labda átszállt Nagy Sándor fölött, a hosszú saroknál pedig érkezett Tokmac, aki közelről a debreceni kapuba fejelt.

0-2

A DVSC-t csak helyzetkihasználásban múlta felül a bajnoki címvédő az első 45 perc során, de a futballban ez éppen elég…

Adenijinek (pirosban) egy nagy helyzete volt, azt kihagyta...
 

Szünet után Szécsi helyett Kundrák futott ki a pályára, és a beállítása nagy húzásnak bizonyult, hiszen az 50. percben szépített. A jobb oldalon futott a debreceni akció, Adeniji beadására jó ütemben érkezett a cserecsatár, és 8 méterről a jobb alsóba fejelt!

1-2

Felcsillant a remény, gondoltuk ekkor, mit sem sejtve, hogy jön majd a feketeleves. A Loki agresszív harcmodorra váltott, sajnos Nagy Sándor sérülése megtörte a lendületet. A cerberus hosszú ápolás sem tudta folytatni a játékot, így Herczeg András kapuscserére kélnyszerült: Kosicky állt be, akit Isael rögtön fe is avatott. A brazil nagy lövését még védte a szlovák hálóőr, de a közeli fejesével szemben már tehetetlennek bizonyult. Isael két védő közül, szabadon fejelhetett, esély sem volt a mentésre. Ismét nagyot hibázott a hazai védelem.

1-3

Herczeg András mindent megpróbált, védő (Szatmári) helyett támadót (Garba) küldött pályára, de a Ferencváros nem adott esélyt. Sokáig labdatartással múlatta az időt, majd Bőle Lukács révén bebiztosította a győzelmet. A fradista látványos, kos, pengés megoldást, egy szép emelést választva forgatta meg a kést a debreceniekben.

1-4

A DVSC szétesett, és jött az újabb Fradi-gól. Tokmac jól helyezett lövését Kosicky csak kiütni tudta, de ragadozóként érkezett a labdára, és közelről a kapuba helyezett.

1-5

A harjában még Tocmak is betalált, hogy teljes legyen a kiütés és a debreceni bánat.

1-6

A DVSC ilyen különbségű súlyos vereségére még az sem vigasz, hogy egy nyilvánvalóan sokkal jobb erőkből álló csapattal találkozott ezen a napon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.