Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszer is vezetett a Loki, mégis sírtunk a végén

| 2019. 09. 14. | 20:47:00
A debreceniek ezt nagyon elbaltázták...
Kétszer is vezetett a Loki, mégis sírtunk a végén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC remek bajnoki kezdés – három győzelem zsinórban – után mély ütés mért a saját szurkolótáborára, amikor kikapott hazai pályán az újonc Kaposvártól, így abban a reményben feszültünk neki az Újpest elleni idegenbeli derbinek, hogy a fiúk kiköszörülik a csorbát.

A találkozót az újpesti stadion renoválása miatt a Vasas újdonsült otthonában játszották, és a kezdőrúgás után sokáig nem láttunk mást, csak erős mezőnyharcot. Az mindenesetre megnyugtató volt a találkozó első felében, hogy a DVSC energikusabbnak tűnt, azaz jobbára megnyerte mezőnyben a párharcokat, így többet birtokolta a labdát.

Az első nagy helyzet mégis a lilák előtt adódott: Burekovics távoli bombája dolgoztatta meg Nagy Sándor kapust, majd a kipattanót Haris (nem a Lokié, hanem az Újpesté) közelről fölé durrantotta. Kisvártatva azonban már a piros-fehér tábor ünnepelhetett: Garba zseniálisan oldotta meg a helyzetét két védőtől szorongatva, egyetlen labdaátvétellel, és 15 méterről elegánsan kilőtte a jobb sarkot.

0-1

A debreceni találat nagyobb erőbedobásra késztette a lila-fehéreket, a Loki pedig védekezésre kényszerült. Az Újpest nem tudott váratlant húzni, így a bekkelés rutinmunkának bizonyult a debreceniek számára. Egy debreceni gól, és más semmi – nagyvonalakban így foglalhatjuk össze az első 45 percet.

Szünet után az Újpest folytatta az offenzívát, a DVSC percekig nem tudott kibontakozni. Amikor azonban fentebb tolta a védekezését, máris jött a helyzet: az 57. percben szép debreceni akció után Trujics lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A második félidő derekán leült a meccs, az újpesti lendület alábbhagyott , a Loki pedig nem vállalt fölösleges kockázatot, csak a „kötelező” eredménytartást hozta. A 72. percben mégis közel került a második gólhoz: Adeniji bal oldali beadása után Szécsi lábáról perdült fölé a labda. A 75. percben azonban már a volt lokista, Feczesin hagyott ki nagy helyzetet, az ezt követő szögletből pedig betalált az Újpest. Burakovivcs bal oldali beadása után a hosszú oldalon egyedül hagyott Koszta fejelt a debreceni kapuba.

1-1

A DVSC a hajrában megpróbált eredményes lenni, és lám, az erőfeszítéseket az égiek meghálálják! A 85. percben Adenijitől indult az akció, Tőzsér és varga érintésével visszakerült hozzá, 18 méterről pedig kilőtte a jobb alsót.

1-2

Amikor már reménykedni kezdtünk a három pont megszerzésében, egy jobb oldali újpesti beadás után a labda Feczesin elé került, aki kíméletlenül bevágta a debreceni kapuba.

2-2

A 93. percben jött a feketeleves. A frissen beállt Kinyik felrúgta Kosztát a debreceni tizenhatoson belül. Tizenegyes! Az ítéletet Feczesin hajtotta végre, sajnos hibátlanul.

3-2 

A Herczeg-gárda tehát kétszer is vezetett, mégsem tudott győztesen távozni az angyalföldi stadionból, de még ponto sem szerzett. Most nagyon keserű a szánk íze…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés