Hirdetés

Győztes debreceni nyitány. Pokoli izgalmak közepette…

2019.09.28. 21:15

Győztes debreceni nyitány. Pokoli izgalmak közepette…
Armwood visszatért Debrecenbe, és győzelemmel nyitott (Fotó: Ásztai Csaba)

A DEAC csak annyival volt jobb, hogy jobban hajrázott.

Hirdetés

Nagy reményekkel vártuk az új tréner által dirigált, a nyári holtszezonban átalakult DEAC kosárlabdacsapatának bajnoki bemutatkozását. Nem számítottunk arra, hogy még az utolsó másodpercekben is rágnunk kell a körmünket az izgalomtól, de megérte a drukk, a debreceni legénység gigászi küzdelemben diadalmaskodott a Kaposvár felett.

A csapatok végig rendkívül kiegyenlített küzdelmet vívtak, egyik sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, vagy pillanatnyi dominanciát is felmutatni. Ezt jelezte a félidei döntetlen is. A harmadik negyedben Manigat és Boriszov tripláinak köszönhetően lélegzetvételnyi időhöz jutott a csapat, vagy inkább a közönség, de a Kaposvár nem adta könnyen magát, mindig hamar felzárkózott, és kezdődhetett elölről minden.

A negyedik menetben csak fokozódott az izgalom, a DEAC picike előnye is elolvadt lassan, a végjátékhoz pedig úgy érkeztek a csapatok, hogy megjósolhatatlan volt, ki örülhet a végén. Három perccel a vége előtt még a Kaposvár vezetett, igaz, csak eggyel, és a két magas ember, Tóth Ádám és Bognár Kristóf harcosságának köszönhetően sikerült fordítani. Nagyot küzdött a debreceni csapat a végén, de a kaposváriaknak is elimerés jár ugyanezért. Csak hat másodperccel a vége előtt dőlhettünk hátra, amikor a büntetőzésekből a DEAC jött ki jobban, és négypontos előnyre tett szert.

A végén csak kettő maradt az előnyből, de a győzelemhez ez bőven elég. Kovács Adrián, a mindössze 26 éves tréner, aki legalább annyi energiát égetett el a kispadnál, mint a fiúk a pályán, győzelemmel mutatkozott be a magyar élvonalban vezetőedzőként.

DEAC-Kaposvár 81-79 (17-19, 22-20, 25-15, 17-25)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 800 néző
V.: Györffy P. A., Fodor A., Sallai I. (Hartyáni Zs.)
DEAC: Costa 4, Manigat 22/12, Borisov 17/3, Armwood 9, Tóth Á. 16. Csere: Bognár 7/3, Polyák 4, Harrison 2, Tóth B. -.
KKK: Davis 16/3, Norfleet 4, Ponjavics 10/6, Hendlein 12/3, Dramicsanin 24/9. Csere: Baki -, Lalic 10, Krnjajski 3.

Szóljon hozzá!

Hirdetés