Hirdetés

Hirdetés

Vért izzadt a Loki a győzelemért

2019.08.17. 18:40

Vért izzadt a Loki a győzelemért
Trujics és Kusnyír öröme (Fotó: Ásztai Csaba)

Fordulatokban gazdag meccsen nyertek a debreceniek, és százszázalékosak.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolc esztendő után rendeztek ismét Debrecen-Zalaegerszeg derbit a labdarúgó NB I-ben. Pályaválasztóként a debreceniek az elmúlt 11 bajnoki találkozójukat megnyerték a Zala megyei alakulat ellen, így joggal remélte a publikum, hogy a sorban tizenkettedik bajnokit is behúzzák a debreceniek, már csak a hazai pálya előnye miatt is.

A két együttes egy-egy NB I-es találkozón volt túl ebben a szezonban, amikor a bíró a sípjába fújt szombaton délután a Nagyerdei Stadionban. Mindkét együttesnek a Ferencváros elleni találkozója maradt el a zöld-fehérek BL-szereplése miatt.

A Loki nyert 4–1-re a Kisvárda ellen, a ZTE pedig kikapott 1–0-ra Mezőkövesden.

A találkozó álomszerűen kezdődött a debreceniek szempontjából, hiszen már a második percben sikerült megszerezni a vezetést. Bal oldali szöglet után Garba fejese találta telibe a lécet, a kipattanó némi „flipperezés” után Trujicshoz került, aki közelről a kapuba továbbított.

1-0

Sajnos csak negyedóráig őrizte az előnyt a Herczeg-gárda. A 17. percben egy pontos bal oldali beadásra szinte mozdulni sem tudtak a debreceniek, így Bedi Bence közelről a debreceni kapuba fejelhetett.

1-1

A Lokinak szerencsére nem szegte kedvét a „talált” zalaegerszegi gól, továbbra is dominánsan lépett fel ellenfelével szemben, és a 25 percben ismét ünnepelhetett a nagyérdemű. Ferenczi egy bal oldali beadással Garbát kereste, de átszállt a légiós fölött a labda, és így lett jó a támadást követő Szécsinek, aki közelről kíméletlenül bevágta.

2-1

A továbbiakban is a DVSC volt aktívabb, de sokáig a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünetig csak a lokisták bosszankodhattak, ugyanis a 39. percben csak néhány centire voltak a harmadik hazai találattól. Varga szöglege után Kusnyír hozta helyzetbe Szécsit, akinek bombáját a kapus helyett a léc „hárította”.

Szünet után nagyobb erőt fektetett a támadásvezetésbe a zalaegerszegi alakulat, de meddőnek bizonyult minden próbálkozása. A Loki viszonylagos passzivitása mindenesetre nem okozott derűt a lelátón, a közönség támadásra buzdította a kedvenceit.

A Loki feljebb is tolta a harcállást, a második félidő derekán már a pubilkum számára nyugtatóbb teljesítményt nyújtott a Herczeg-gárda. A 61. percben például megint a sors „mentette meg” a Zete cerberusát, Tőzsér húsz méterről, szabadrúgásból „borotválta le” a lécet. Semmi nem utalt arra, hogy változik az eredmény, ám egy eladott debreceni labdára csúnyán ráfizetett a Loki. Labdavesztés, Kusnyír hibája után Tamás balról mesterien adott középre a berobbanó Mitrovics pedig 5 méterről a kapu közepébe lőtt.

2-2

A bosszúság azonban nem okozott maradandó sérülés senki lelkében a Nagyerdei Stadionban, mert alig két perc múlva Varga Kevin pazarul játszotta meg Garbát, aki két védőtől is szorongatva 16 méterről kilőtte a jobb alsót!

 3-2

A 80. percig minden rendben zajlott debreceni szempontból, ekkor azonban Kassai játékvezető tizenegyest ítélt Szőcs állítólagos szabálytalanságáért. Lelke rajta, mi nem láttunk vétséget! A sors igazságot szolgáltatott Nagy Sándor kivédte Mitrovics büntetőjét!

A hajrában többször beszorult a Loki, vagy ahogy a lelátó népe mondani szokta ilyenkor: bunkerfocit játszott.  A DVSC végül a vártánl nehezebben, de legyőzte az újoncot, és zsinórban a 12. mérkőzést is megnyerte ellene.

Labdarúgó NB I. 3. forduló:
DVSC-Zalaegerszeg 3-2 (2-1)
Nagyerdei Stadion, 4150 néző. Vezette: Kassai (Szalai, Márkus)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris (Kinyik, 89.), Tőzsér, Trujics (Csősz, 51.) – Szécsi, Garba (Zsóri, 83.)
Zalaegerszeg: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis – Babati (Hudák, 59.), Mitrovic, Bédi, Radó – Grumics (Bobák, 65.)
Gól: 1-0 Trujics (2.), 1-1 Bedi (17.), 2-1 Szécsi (24.), 2-2 Mitrovic (64.), 3-2 Garba (66.)
Sárga lap: Garba (27.), Trujics (49.), Devecseri (60.), Csősz (81.), Zsóri (91.), Kocsis (91.)

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.