Hirdetés

Csalódás! Előnyből bukott a Loki

2019.02.23. 18:46

Csalódás! Előnyből bukott a Loki
Varga Kevin gólja kevés volt... (Fotó: Cívishír)

A debreceniek a vezetés tudatában összezuhantak.

Hirdetés

Hirdetés

A Paks azért küzdött, hogy a kiesés szele ne lengesse meg, a DVSC pedig azért, hogy őrizze a dobogós pozíciót, komoly tétje volt tehát az atomvárosi összecsapásnak mindkét együttes számára.

Az első harminc perc annyira figyeltek a felek egymásra a mezőnyben, hogy már nem maradt erő a kapuk támadására. Unalmasan, eseménytelenül teltek a percek, kiegyenlített volt a labdabirtoklás és a kaput eltaláló lövések száma (0-0) is.

Félóra után pörgött fel a hazai alakulat, a 33. percben pedig csak Windeckernek köszönhették a debreceniek azt, hogy maradt a null-null. A paksi támadó senkitől sem zavartatva, 10 méterről gyatrán mellé lőtt. A 40. percben újabb nagy paksi lehetőség borzolta az idegeinket: jobb oldali paksi szöglet után Fejes lefejelte a labdát Gévay elé, aki öt méterről fölé emelt.

Közben Bódi Ádám ütközött Windeckerrel, és ő húzta a rövidebbet, sérülés miatt cserét kért, így a Loki elvesztette egyik meghatározó emberét a középpályás sorban.

Az első debreceni kaput eltaláló lövésre a 48. percig kellett várni, igaz, ekkor csak centiken múlott a gól. Szépen passzolgattak a debreceni a paksi tizenhatos előterében, az akció végén Avdijaj tálalt Varga Kevin elé, aki 22 méterről jobbal a bal felsőnél a kapufát találta telibe.

Az 54. percben már nem mentették meg az égiek a paksiakat. Jobb oldalon futott a debreceni akció, a beadás után a rövid saroknál Avdidaj sarokkal továbbított, a hosszún pedig Varga Kevin érkezett jó ütemben és a kapuba helyezett.

0-1

A 63. percben mintaszerű kontrát vezettek a debreceniek, el is jutott a labda a középen felfutó Avdijajhoz, de 10 méterről rosszul találta el és még a kapuig sem gurult el. A kihagyott ziccer miatt büntetet a sors: egy óriási potyával egyenlített a Paks. A 64. percben bal oldali szöglet után nagy Sándor kapus mellé ütött a labdának, az pedig a fejéről a kapuba pattant. Öngól!

1-1

A rémálom folytatódott: a 68. percben Tőzsér húzta el Könyves lábát a tizenhatos jobb oldali csücskénél, a bíró pedig habozás nélkül tizenegyest ítélt. Hahn volt a végrehajtó!

2-1

A DVSC-t jól láthatóan „megfogta” a gyors paksi fordítás, sokáig nem találták a játék ritmusát Vargáék. Csak az hajrában indítottak egy nagy offenzívát az egyenlítés érdekében, de az erőlködésnek csak nyögés lett a vége, és még a Fradi ellen csodagólt szerző Zsóri sem tudott csodát tenni.

A Loki kikapott, mert ötlettelenül futballozott, de a bátorság jeleit sem fedeztük fel a játékában, pedig éppen erről beszélt Herczeg András a meccs előtt

Labdarúgó NB I., 22. forduló:
Paks-DVSC 2-1 (0-0)
Paks, 796 néző. Vezette: Pintér (Kóbor, Király) 
Paksi FC: Nagy G. – Kővári, Gévay, Fejes, Szabó J. (Lenzsér 15.) - Windecker - Hahn, Zsidai (Egerszegi 92.), Kecskés, Bartha (Könyves 60.) - Simon 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Varga K., Haris, Tőzsér (Zsóri 78.), Bódi (Damásdi 45+1.) - Szécsi, Avdijaj (Takács 73.) 
Gól: 0-1 Varga K. (54.), 1-1 Nagy (öngól, 63.), 2-1 Hahn (11-esből, 67.) 
Sárga lap: Lenzsér (45+1.), Kinyik (53.), Fejes (57.), Gévay (69.), Ferenczi (69.), Zsóri (80.), Simon (84.), Nagy G. (86.), Kecskés (94.)
DVSCpaks

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.