Hirdetés

Itt az új Sándor Tamás?

civishir.hu

2018.05.15. 12:52

Itt az új Sándor Tamás?

Debrecenben régóta várnak már egy ilyen kaliberű játékosra.

Hirdetés

A Kárpátaljáról származó Kusnyír Erik hamar belopta játékával magát a debreceni szurkolók szívébe, pedig a Diósgyőr elleni mérkőzése mindössze a második NB I-es találkozója volt az idén februárban 18(!) évét betöltött  játékosnak.

Az Alsókerepecen született középpályás 2016 őszén került át a Debreceni Labdarúgó Akadémia tarpai alközpontjába, majd onnan 2017 februájában a pallagi akadémiára. A tavalyi szezonban az U17-es korosztályban pallérozódott, de a kiváló fizikumú tehetségnek az idei év hozta meg az áttörést. Ugyan a 2017/2018-as szezon során megfordult az U19-es korosztályban, sőt a szégyenszemre a megyei I. osztályban vergődő DVSC II-ben is pályára lépett, a fiatalokhoz bátran hozzányúló Herczeg András már ősszel bedobta két Magyar Kupa-mérkőzésen a játékost, míg a májusi, Honvéd elleni 3-1-es idegenbeli siker meghozta számára az NB-I-es debütálást is. Kusnyír a 84. percben állt be Kuti Krisztián helyére.

Herczeg András a Puskás elleni Magyar Kupa-elődöntő hazai visszavágóján már kezdőként számított rá, akárcsak a Diósgyőr elleni hétvégi derbin, ahol pazar gólpasszal szolgálta ki Tabakovicsot a Loki második gólja előtt, a középpályán egyébként végig bátran, korát meghazudtolóan mozgó játékos.

4:40-től látható Kusnyír remek átadása:

 

DVSCHerczeg AndrásKusnyír Erik

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.