Hirdetés

Fogd be a szádat, néger f...szszopó - Kassai ellen vallott a focista

2018.04.12. 15:57

Fogd be a szádat, néger f...szszopó - Kassai ellen vallott a focista
Kassai Viktor tagad (Fotó: Cívishír)

Bíróságon birkóznak a játékvezetővel.

Hirdetés

Patrick Mevoungou Kassai Viktor ellen vallott a bíróságon! A kameruni focistát a játékvezető és egykori csapattársa, az élvonalbeli DVTK-ban játszó Lipták Zoltán perében tanúként hallgatták ki egy egészen kínos ügyben - írja a Blikk.

Az előzmények tavaly április 29-re nyúlnak vissza: a DVTK–Vasas bajnokin a diósgyőriek szerint a meccsen dirigáló Kassai rasszista szavakkal illette Mevoungout (aki ma már a Puskás Akadémia játékosa). A találkozón a bíró kiállította Liptákot, s a hazai szövetség (MLSZ) öt meccsre szóló eltiltással sújtotta a védőt. Mivel a diósgyőri klub igazságtalannak vélte a futballista büntetését, fellebbezett, s tárgyalást kezdeményezett. Az eljárás során számolt be Lipták arról, hogy bár nem hallotta, de kameruni csapattársa azt mondta, Kassai megalázó módon beszélt vele. A játékvezető ezt tagadta, s jó híre megsértése miatt személyiségi pert indított Lipták ellen, amelynek első, februári tárgyalásán Kassai részt vett, a focista viszont nem.

Szerdán mindketten megjelentek, s tanúként Mevoungout is beidézték, aki az említett mérkőzés első félidejének végén került szóváltásba Kassaival. "Olyasmit mondott nekem, ami nagyon nem volt rendjén, s nagyon sz...rul hangzott" – kezdte Mevoungou, aki nem akart hinni a fülének, amikor Kassai szerinte szidalmazta őt. "A vitatott ítéleteket általában meg lehet beszélni a bíróval, de ő határozott volt, s amikor harmadszorra odamentem hozzá, azt mondta: shut up, negro (magyarul fogd be a szádat, néger), majd a f...szszopó jelzővel illetett. A félidőben mindezt jeleztem az edzőmnek és a csapattársaimnak."

Kassai továbbra is elutasítja a rasszista vádat, s állítja, hangfelvétellel tudja bizonyítani igazát, hiszen a fejhallgatóján lévő mikrofon mindent rögzített.

Kassai Viktorjátékvezető

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.