Hirdetés

Botrány Újpesten: rasszizmus és károkozás

2017.10.29. 13:42

Botrány Újpesten: rasszizmus és károkozás
Az újpesti szurkolók közül többen is rasszista megnyilvánulásokkal sértegették a vendégek színes bőrű játékosait (Fotó: mti)

A fővárosi klub ezt csúnyán megjárhatja.

Hirdetés

A székesfehérvári klub közleménye szerint rasszista incidens, majd károkozás történt szombaton az Újpest-Videoton élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés (2-2) után a Szusza Ferenc Stadion öltözőfolyosóján.

A Videoton FC honlapján megjelent közlemény szerint "a hazaiak egyik játékosa megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Hentyt, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben".

Hozzátették, hogy Kovács Zoltán sportigazgató a helyszínen szóban elnézést kért, ezt írásban is meg fogják erősíteni, az okozott kárt pedig megfizetik.

Bízunk benne, hogy mindenki más is vállalja a felelősséget a mai mérkőzésen történtekért, és a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek a magyar futballpályákon

 - írták a fehérváriak. Egyben reményüket fejezték ki, hogy a magyar szövetség (MLSZ) az esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja majd.

A hangosbemondó már a mérkőzés közben figyelmeztette a hazai szurkolókat, akik közül többen is rasszista megnyilvánulásokkal sértegették a vendégek színes bőrű játékosait. Solymosi Péter játékvezető végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött és 2-2-es döntetlennel zárult.

VideotonÚjpestrasszizmus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.