Hirdetés

Gyenge játék, Loki-vereség a nyitányon

Cívishír

2017.07.15. 20:02

Gyenge játék, Loki-vereség a nyitányon
Fotó: Cívishír/archív

A debreceniek emberelőnyben kaptak ki.

Hirdetés

Rosszul sikerült a DVSC rajtja, a Loki ugyanis a bajnokság első fordulójában hazai pályán 2-1-re kikapott a Mezőkövesd gárdájától.

Új szezon ide, debreceni edző és sok helyi kötődésű játékos oda, túl sok néző nem volt kíváncsi az átalakult DVSC első hazai meccsére.

Ráadásul, akik kilátogattak, a második percben már a szívükhöz is kaphattak, a Mezőkövesd ugyanis kis híján megszerezte a vezetést, Novák közeli fejesénél Nagy Sándor hatalmas bravúrral védett. Idegesen, kapkodva játszott a Loki, és az első negyedóra végén Strestik fejesénél ismét Nagy Sándornak kellett védenie, ha nem teszi, akár már kettővel is vezethetett volna a vendégcsapat.

A félidő közepén az első valamirevaló támadásból gólt szerzett a DVSC, a mintaszerű akció végén Sós pörgetett a kapuba, sajnos lesről, így a bíró nem adta meg a találatot. Egy perccel később a Takács sérülése miatt beállt Könyves közelről alig gurított a jobb kapufa mellé, a nagy helyzeteket tekintve így már 2-2- volt az állás. A 30. percben újabb lesgólt lőtt a debreceni alakulat, Könyves közeli pöccintését jogosan nem adta meg a spori.

Az első félidő hátra lévő részében alig történt valami, olyan pedig, amitől a szurkolók vérnyomása megemelkedett volna, mindössze egy: a játékrész hosszabbításában a kövesdi Tóth Bence megkapta második sárga lapját, majd a pirosat is,

így a DVSC egy teljes félidőt emberelőnyben játszhatott.

Azt hihettük, hogy a szünet után nekiesik ellenfelének a DVSC, és hamar kihasználja a létszámfölényt. Tévedtünk… Egyáltalán nem látszott, hogy a hazaiak eggyel többen vannak, helyzetig sem jutottak a piros-fehérek, nemhogy gólig.

Sőt még csak ezután jött az igazi hidegzuhany!

A 63. percben 16 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, Gohér pedig irgalmatlanul a léc alá bombázott, Nagy Sándornak esélye sem volt (0-1).

Herczeg András gyorsan két csatárt, Tiszát és Mengolót is a pályára küldte, hátha sikerül a gólszerzés…

Igaz, nem a csatároknak, hanem egy védőnek, de sikerült is!

A 76. percben Ferenczi egy visszagurított labdát 17 méterről ballal a bal alsóba zúdított (1-1).

Az utolsó negyedórában beszorította ellenfelét a Loki, helyzetek is adódtak a csapat előtt, újabb gólt mégis a vendégek szereztek: a 93. percben egy szögletet követően Hudák túlugrotta Jovanovicsot, szép gólt fejelve a kapuba (1-2), ami egyben azt is jelentette, hogy a kövesdiek elvitték mindhárom pontot Debrecenből. 

Egy mérkőzés után korai lenne bármilyen következtetést is levonni, de annyi azért megállapítható:

a DVSC-nek nagyot kell javulnia ahhoz, hogy az idei szezon ne legyen annyira siralmas, mint amilyen az előző volt. 

Labdarúgó NB I. 1. forduló:
DVSC-Mezőkövesd 1-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 4200 néző, v.: Pintér.
gólszerző: Ferenczi (76.), illetve Gohér (63.), Hudák, 93.)
sárga lap: Tóth B. (37.), Tujvel (83.)
piros lap: Tóth B. (45.)
DVSC: Nagy S. – Kuti (Mengolo, 70.), Szatmári, Mészáros , Ferenczi – Filip (Tisza, 64.) – Jovanovic, Tőzsér, Holman, Sós – Takács T. (Könyves, 19.)  
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár, Gohér – Keita, Tóth B. – Csirmaz, Strestik (Veselinovic, 87.), Cseri (Baracskai, 72.) – Novák (Szeles, 68.)

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.