Hirdetés

Dombi Tibor a válogatottban!

mlsz.hu

2017.05.25. 14:01

Dombi Tibor a válogatottban!
Dombi Tibor (Fotó: archív)

Újrajátsszák a sporttörténelmi meccset. A debreceni ikonra is számítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Az ukrán labdarúgó-válogatott huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését. Május 30-án újrajátsszák ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai.

A keretbe meghívták a DVSC egykori középpályását, Dombi Tibort is!

Elsőként Magyarország ismerte el az 1991-ben függetlenné vált új ukrán államot, talán ennek is köszönhető, hogy egy évvel később a mieink ellen játszotta első nemzetközi mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott. A történelmi találkozót 1992. április 29-én rendezték meg Ungváron. A mérkőzést Kiprich József duplájával és Sallói István egy góljával a mieink 3-1-re megnyerték, az ukránok az utolsó pillanatokban Ivan Hecko szabadrúgásgóljával szépítettek. A mérkőzés 25. évfordulója alkalmából, május 30-án a két ország jubileumi válogatottja újrajátssza a mérkőzést, a helyszín most is Ungvár lesz. 

A magyar jubileumi válogatottban többen is játszanak az 1992-es csapatból, de tagjai a keretnek a kilencvenes évek más meghatározó válogatott játékosai is,

Dombi Tibor mellett például Détári Lajos, Sallai Sándor, Pintér Attila vagy Véber György. 

A magyar csapatot Gellei Imre irányítja, de vendégként ott lesz a találkozón a 25 évvel ezelőtti magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jenei Imre is. A magyar játékosok egy nappal a mérkőzés előtt, Nyíregyházán találkoznak, és a meccs napján utaznak Ungvárra, ahol hatalmas érdeklődés övezi a mérkőzést, így könnyen előfordulhat, hogy a 25 évvel ezelőtt találkozóhoz hasonlóan ezúttal is telt ház fogadja majd a csapatokat. 

válogatottDombi Tibor

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.