Hirdetés

Atomjaira szedte a Paks a Lokit

Cívishír

2017.03.11. 17:29

Atomjaira szedte a Paks a Lokit
Pontes mester törheti a fejét (Fotó: civishir.hu)

Úgy tűnik, csak fellángolás volt a DVTK elleni siker.

Hirdetés

Úgy tűnik, egy siker kevés ahhoz, hogy a szurkolók visszatérjenek a Nagyerdei Stadionba, hiszen a múlt heti magabiztos győzelem (3-0 a Diósgyőrrel szemben) ellenére sem voltak sokan kíváncsiak a paksiak vendégjátékára. Akik kilátogattak a meccsre, azt láthatták, hogy a Loki az első perctől kezdeményezett, irányította a játékot, de helyzetekig nem nagyon jutott el. Egyedül Szuk fejese érdemel említést az első negyedórából, ám a dél-koreai csatár közeli bólintását védte a paksi kapus. A folytatás sem hozott sok izgalmat, a 27. percben Filip távoli lövése, amely alig kerülte el a kaput, határozottan felüdülést jelentett az egyhangúságban.

A paksiak nem erőltették a támadójátékot, a védekezésüket jól megszervezték, és ez ellen bizony a debrecenieknek nem volt ellenszerük, sőt ahogy telt az idő, szép lassan a piros-fehérek „beleszürkültek” a meccsbe.

Tíz perccel a félidő vége előtt aztán megint csak Szuk villant egyet, a csatár ismét fejjel veszélyeztetett, de a labda elkerülte a bal felső sarkot. Az utolsó pillanatban a Paks majdnem megtréfálta a Lokit: Vernes 17 méterről elvégzett szabadrúgásánál Danilovics minden tudására szükség volt, hogy ne 0-1-el vonuljanak az öltözőbe a csapatok.

Szétszedték a védelmet

A második félidő annyi változást hozott az elsőhöz képest, hogy időnként a vendégek kijöttek a sündisznóállásból, el is jutottak a debreceniek 16-osának környékére. Ettől a Loki-szurkolók nem lettek boldogabbak, sőt, ahogy teltek a percek, egyre türelmetlenebbé vált a publikum. Nem hiába aggódtak a drukkerek, a 61. percben ugyanis jött a derült égből villámcsapás: Haraszti révén vezetéshez jutott a Paks (0-1). A gól után azonnal változtatott a DVSC edzője: bejött Holman és Handzics, utóbbi első labdaérintésére egyenlíthetett volna, de közeli perdítése elkerülte a kaput. Pár perc múlva azonban már jött a válasz: Tőzsér szabadrúgásból védhetetlen gólt szerzett, kilőtte a bal felső sarkot (1-1). Nem sokáig örülhettünk, mert Kulcsár Dávid révén a 75. percben megint előnyhöz jutott a Paks: a védő egy kipattanó labdát fejelt közelről a hálóba (1-2), sőt Bartha egy szögeltet követően a kegyelemdöfést is megadta a Lokinak (1-3). Kijelenthetjük, hogy a debreceni alakulat továbbra is nehéz hetek elé néz a bajnokságban.

Labdarúgó NB I., 23. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 1-3 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 3021 néző, v.: Pintér   
gólszerző: Tőzsér (69.), illetve Haraszti (61.), Kulcsár D. (75.), Bartha (84.)   
sárga lap: Suk (38.), Brkovic (45.), illetve Papp (21.), Kecskés (67.)  
DVSC: Danilovic - Osváth, Brkovic, Mészáros, Ferenczi – Jovanovic (Könyves, 83.), Tőzsér, Filip (Holman, 61.), Feltscher  - Suk, Chuka (Handzic, 62.)  
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp – Haraszti (Koltai, 78.), Kecskés (Hajdú, 88.), Bertus, Szakály D. – Vernes (Bartha, 71.)

Galéria

Hirdetés

Hirdetés

.