Hirdetés

Hirdetés

Egy győzelemre az olimpiától a debreceni óriás!

2016.04.14. 10:44

Egy győzelemre az olimpiától a debreceni óriás!
Bernáth István (Fotó: AIBA)

Bernáth István elődöntőbe jutott a kvalifikációs tornán.

Hirdetés

Hirdetés

A hajdúsámsini klub színeiben versenyző debreceni Bernáth István elődöntőbe jutott a Samsunban zajló ökölvívó európai olimpiai kvalifikációs versenyen, ezzel egy győzelemre került a riói kvótaszerzéstől.

A +91 kilogrammosok versenyében Bernáth remek ökölvívást mutatott be a bolgár Petar Belberov ellen, s bár az első menetben még nem volt egyértelmű a fölénye, a folytatásban a pontozók szerint jobbnak bizonyult. A péntek esti elődöntőben az első helyen kiemelt Joseph Joyce lesz Bernáth ellenfele. A brit versenyző bronzérmet nyert tavaly a dohai világbajnokságon.

Samsunban a férfiak tíz kategóriájában három-három riói hely talál gazdára: a súlycsoportok harmadik kvótájáról a két elődöntő veszteseinek hétvégi - a döntőkkel együtt sorra kerülő - meccsei döntenek. A nőknél - három súlycsoportban - csak a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot.

A magyar ökölvívóknak még nincs riói kvótájuk. Válogatottunk tagjai közül Bernáthon kívül Harcsa Zoltán (75 kg) van még versenyben a férfiaknál, illetve Szatmári Petra (75 kg) a nőknél.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.