Hirdetés

Csoda kell a debreceni olimpiai kvótához

2016.06.06. 20:06

Csoda kell a debreceni olimpiai kvótához
A hajdúsámsoni Vargának (jobbra) könnyeb dolga lehet (Fotó: mti)

A debreceni Bernáthnak nyernie kell.

Hirdetés

Egy-két újabb olimpiai kvóta megszerzésében bízik Kovács László, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya a jövő héten kezdődő utolsó amatőr kvalifikációs versenyen, melyet követően már csak a félprofiknak és profiknak lesz lehetőségük Rióba jutni.

A magyar szövetség (MÖSZ) hétfői sajtótájékoztatóján a szakvezető azt hangsúlyozta, hogy Azerbajdzsánban elsősorban Csóka Nándor (52 kg), Varga Miklós (60 kg) és Bacskai Balázs (69 kg) indul jó eséllyel a kvótáért, Nyéki Georgián (64 kg) pedig képes lehet meglepetést okozni. A szakember emlékeztetett rá, hogy Csóka tavaly újoncként Eb-bronzérmet szerzett, míg Varga a pekingi és a londoni olimpián is ott volt már, Bacskai pedig 2010-ben Eb-aranyat nyert, és kiváló formában van.

Harcsa Zoltán 75 kilogrammban már áprilisban kiharcolta az ötkarikás részvétel jogát, így a Bakuba utazó magyar csapat kilencfős lesz. Kovács László jelezte, hogy az áprilisi európai kvótaszerző versenyen szerepelt válogatotton két helyen változtatott, 64 kilóban Kontrecz Márk helyett Nyéki, míg 81 kilogrammban Tallósi Péter helyett Hámori Ádám indul. Kontrecz és Tallósi a jövő héten az ifjúsági Eb-n szerepel majd.

A kvalifikációs viadalon 39 kvóta talál gazdára: nehéz- (91 kg) és szupernehézsúlyban (+91 kg), azaz a debreceni Bernáth István súlyában mindössze egy-egy, 49 kilogrammban kettő, a többi hét kategóriában pedig öt-öt indulási jogot osztanak ki.

Szóljon hozzá!

Hirdetés