Hirdetés

Egy hajdúhadházi a legnagyobb esélyes a vb-címre Budapesten

2018.08.21. 13:44

Egy hajdúhadházi a legnagyobb esélyes a vb-címre Budapesten
Bernáth Attila

A debreceni klub versenyzője EB-címvédőként indul.

Hirdetés

Kedd délután megkezdődött az ifjúsági korú ökölvívók budapesti világbajnoksága, amelyen a magyar színeket tizennyolcan képviselik. A világbajnoki címre a legesélyesebb a DVSC színeiért iss küzdő, 49 kilós Bernáth Attila, aki az idei olaszországi korosztályos Európa-bajnokságon győzött súlycsoportjában.

A 17-18 évesek csúcseseményének a Duna Aréna ad otthont, melynek a lefedett úszómedencéjére ráépített két ringben tizenegy napon át a hivatalos adatok szerint 65 ország 359 bokszolója lép a kötelek közé.

A nemzetközi sportági szövetség, az AIBA történetében ez a hatodik ifi vébé, de most első alkalommal koedukált, vagyis ezúttal először bonyolítják le egyidőben és ugyanazon a helyszínen a fiúk és a lányok korosztályos világvetélkedőjét. A tíz-tíz súlycsoportban zajló küzdelmek végén nemcsak érmeket kapnak a legjobbak, hanem véglegessé válik az is, kik vehetnek részt az októberi ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

A hazai tehetségek közül kilenc fiút és ugyanennyi lányt felvonultató eseményen legalább két érmet vár Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, aki az MTI-nek elmondta, örök optimistaként bízik benne, hogy a medálok között arany is lesz.

Szóljon hozzá!

Hirdetés