Hirdetés

Néptáncosok, akikre büszkék vagyunk

Előadással kedveskednek

civishir.hu

2009.12.07. 09:54

Néptáncosok, akikre büszkék vagyunk
A Debreceni Népi együttes egyik fellépése

Debrecen – Igazán termékeny és sikeres évet zárnak a néptáncosaink. Februárban egy rangos elismerést, a Martin György  Emlékplakettet is kiérdemelték.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Népi Együttes 2009 februárjában részt vett az Országos Néptánc Antológián, Budapesten, ahol az ország legjobb együttesei az év kiemelkedő, új koreográfiáit mutatják be. Itt az együttest Martin György Emlékplakettel tüntették ki. Ezzel a díjjal az az együttes büszkélkedhet, amely három egymást követő minősítő fesztiválon kiváló minősítést szerez.
2009 júliusában a Szegedi Martin György Néptánc Fesztiválon Együttesi- és Zenekari Nívódíjjal jutalmazták az együttes teljesítményét. 2009 októberében a Nagykállói Kállai Kettős Néptánc Fesztiválon szintén Együttesi – és Zenekari Nívódíjat kapott a Debreceni Népi Együttes.
Az utánpótlás csoportok is arany minősítéssel büszkélkedhetnek.
A jövőre 60 éves születésnapját ünneplő együttes az év legjobb koreográfiáit mutatja be december 11-én 18 órától „Ifjúságom tükörcserepei…” címmel a MÁV Járműjavító Színháztermében (Faraktár u. 67.), melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.