Hirdetés

Hirdetés

Jófiúk vonulnak a debreceni börtönbe

civishir.hu

2012.08.16. 15:36

Jófiúk vonulnak a debreceni börtönbe

Visszaesők, de nagyon is helyénvaló, amit elkövetnek.

Hirdetés

Hirdetés

A Thália Színházban nagy sikert aratott A fiú a tükörből című előadást nemcsak kőszínházban, hanem országszerte büntetés-végrehajtási intézetekben is bemutatják. Győr, Szombathely, Kecskemét, Tököl után most Debrecenben. Az előadások után Makranczi Zalán és Perjés János színészek börtönnaplót írnak az átélt élményekről.

A katarzis házhoz jön

Perjés János: – A darab bemutatása, sikere és visszhangja után fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy az érintettekhez helybe vigyük a darabot. Az előadás többek között terápiás hatású célkitűzéssel jött létre, mely a múltbeli sérelmeket, tetteket, bűnöket felfedni és feldolgozni tanít.
Makranczi Zalán: – Nekem komoly szándékom és igényem, hogy a színház segítséget, kapaszkodót nyújtson a nézőknek. Ezért is különösen fontos, hogy a külvilágtól hermetikusan elzárt falak mögött, fogva tartottaknak mutathatunk be egy erőszakos szituációkkal teli, fizikai és lelki terrort megelevenítő történetet. Én forgattam már börtönben, nagyon kemény élmény volt, de elítéltek előtt még nem játszottam. A felkérés után mondtam is Jánosnak, hogy készüljön fel a katartikus élményre.

A kampány szlogenje: Színházzal a családon belüli erőszak ellen. Fő mondanivalója:
- a fiatalkorúak ellen családon belül elkövetett erőszakra való figyelem felhívása
- alkohol- és drogprevenció
- kiút mutatás a függőségek világából

Az Iparkamara utcán

A fiú a tükörből, avagy rekviem a gyerekkorért című színművet augusztus 22-én mutatják be a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.