Hirdetés

Hirdetés

Hatalmas siker a magyar film Karlovy Varyban!

MTI

2012.07.01. 18:21

Hatalmas siker a magyar film Karlovy Varyban!
Helen Mirren és Martina Gedeck

Telt ház előtt vetítették le vasárnap a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon Szabó István Az ajtó című játékfilmjét.

Hirdetés

Hirdetés

Hatalmas sikerrel,  A rendezőn kívül a bemutatón megjelent Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, aki a Szabó Magda regénye nyomán készült film egyik főszerepét alakítja. Mirren pénteken, a Karlovy Varyban zajló 47. nemzetközi filmszemle nyitóestjén Kristályglóbuszt vett át a fesztivál rendezőitől a világ filmművészetéhez való rendkívüli hozzájárulásáért. A magyar filmdrámát külön program keretében láthatta a fesztivál közönsége. A brit filmcsillag értékes művészfilmnek minősítette Szabó István Az ajtó című alkotását. Azt mondta, a film forgatása közben felelősséget érzett Közép-Európa és Magyarország sorsáért. – Ez egyike volt a legnehezebb filmeknek, amelyeket csináltam. Talán a legnehezebb. Felelősséget éreztem Közép-Európa történetéért, Magyarországért. Azért a térségért, amelyet elpusztított a II. világháború és a kommunizmus – jelentette ki Helen Mirren sajtóértekezletén.

Szabó István szerint Helen Mirren és német kolléganője, Martina Gedeck rendkívül jól formálták meg a hatvanas években játszódó történet főhőseit.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.