Hirdetés

Orbán Viktor Horthy Miklóst dicsőitette, amikor a Saul fia Oscart nyert

2016.02.29. 17:07

Orbán Viktor Horthy Miklóst dicsőitette, amikor a Saul fia Oscart nyert
Horthy Miklós (Fotó: archív)

Oláh Lajosnak, aki korábban Debrecenben is próbálkozott a politikával, ez nem tetszik.

Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktor tegnapi évértékelőjén nem győzte eléggé dicsérni a Horthy-rendszert, amely szerinte „kiemelkedő diplomáciai és katonai sikereket” ért el, valamint „gazdaságilag sikeres” volt. Történt mindez ugyanazon a napon, amikor Oscar-díjat nyert az a magyar film, amely a Horthy-korszak idején lejátszódott borzalmakat dolgozta fel - írja közleményében Oláh Lajos. a DK parlamenti képviselője.

Úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök még mindig nem érti, hogy milyen bűnök elkövetőit szeretné leporolva visszatenni a XX. századi magyar történelem polcára. Orbán Viktor történelemhamisító törekvései jelentik a legerősebb megerősítését annak, hogy még mindig óriási szükség van a korszak borzalmait hitelesen bemutató filmekre. Szemmel látható, hogy a magyar jobboldal még 2016-ra sem jutott el odáig, hogy értelmezni tudja a XX. századi magyar történelem szörnyűségeit

- fogalmazott Oláh.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbán Viktor képes a Horthy-rendszer bármely törekvésének a dicséretére, elhallgatva egy több százezer magyar ember életébe kerülő tragédiát. A DK azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy ne a Filmalapot dicsőítse az Oscar-díj nyomán, hanem inkább nézze meg és értelmezze az elismerést kivívó Saul fiát!

Mit is mondott Orbán?

Orbán Viktor az MTI tudósítása szerint ezt mondta a Horthy-rendszerről a vasárnapi évértékelője során:

 A Horthy-rendszer "mérőszalagjával" is meghatározhatnánk mai helyzetünket, ez azonban veszélyes ingovány, vizenyős, lápos, lidérces vidék". Annyit mondhatni, 21 "békeév" kevés volt akkor ahhoz, hogy kiadjuk magunkból a teljesítményt.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.