Hirdetés

Az amerikai nagykövet is felháborodott Szaniszló Ferenc Táncsics-díján

mti

2013.03.19. 18:05

Az amerikai nagykövet is felháborodott Szaniszló Ferenc Táncsics-díján

Mélységesen csalódást keltőnek nevezte a döntést.

Hirdetés

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete után Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet is azt szorgalmazta kedden, hogy vonják vissza Szaniszló Ferenc Táncsics-díját.

"Rendkívül sajnálatos, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott közlemény szerint a kormány még nem találta meg a módját annak, hogy visszavonja ezt a nyugtalanító kitüntetést" - olvasható a nagykövet állásfoglalásában.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az Echo Tv műsorvezetőjének adományozott Táncsics-díjjal kapcsolatban "mélységesen csalódást keltőnek" nevezte a döntést, hogy egy olyan embert tüntettek ki, aki a nyilvánosság előtt gyűlöletbeszédet használt.
 
Szaniszló Ferenc március 15. alkalmából részesült Táncsics-díjban, amelyet Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter adott át az újságírónak. Balog Zoltán azt mondta, hogy nem volt tudomása Szaniszló Ferenc sértő megnyilvánulásairól, amelyek - mint fogalmazott - mind személyes hitvallásával, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek. Hozzátette, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatát tudja kifejezni a rossz döntés miatt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés