Hirdetés

A debreceni stadiont és a Lokit vette a szájára egy Gyurcsány-párti

mti

2013.07.23. 13:13

A debreceni stadiont és a Lokit vette a szájára egy Gyurcsány-párti

Azt sejtette, hogy Orbán Viktor egy bundázó csapatnak épít stadiont

Hirdetés

Magyarországon négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, háromszázezren éheznek, miközben "az állam 130 milliárd forintot költ" stadionépítésére - közölte a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Varju László független országgyűlési képviselő az épülő ferencvárosi stadion mellett azt mondta, a stadionok építésével a kormány "lényegében a B-középpel újra egyezséget köt, mint ahogy tette ezt évekkel ezelőtt, amikor Orbán Viktor beült a B-középbe és onnan buzdította őket, hogy az országban kárt okozzanak".

A politikus feltette a kérdést: mi indokolja, hogy amikor kenyér már nem jut a népnek, akkor cirkuszt építenek neki. Hozzátette: "jelentős részben nemzetközi és akár hazai korrupciós és bundavizsgálatok keretében focizó csapatoknál építenek ilyen stadionokat". Arra a kérdésre, mely csapatokra gondolt, azt felelte, az elmúlt évek alatt "a Debrecen is szóba került és más csapatokat is lehet említeni".

A DK politikusa kijelentette, hogy miután a kormány "semmit nem mondó" gazdasági stratégiai megállapodásokat köt nagyvállalatokkal, akkor annak következményeként ezek a cégek a "dunakeszi másodosztályú csapat reklámfelületén jelennek meg".

Megjegyezte, hogy a székesfehérvári Videoton FC "momentán éppen nem a sportsikereiről híres", hanem arról, hogy tulajdonosának, Garancsi Istvánnak a pénzintézete az egyetlen, amely "a takarékszövetkezetek államosításából kimaradt".

Arra is kitért, hogy Tállai András belügyi államtitkár "kedvenc városa" Mezőkövesd focicsapata az első osztályba való feljutás után egyedi támogatásként 430 millió forintot kapott.

Szóljon hozzá!

Hirdetés