Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Járvány: így festenek a szomszédos országok

| 2020. 10. 24. | 18:21:00
Szerbiából jelentették a legkevesebb, Ukrajnából a legtöbb új fertőzöttet.
Járvány: így festenek a szomszédos országok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is sokkal erősebb a járvány második hulláma az előzőnél. Íme, az október 24-i helyzet.

  • Ukrajna: továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, október 24-re is 7014 új fertőzöttet és 125 elhunytat regisztráltak. Ukrajnában eddig összesen 337 ezer az igazolt fertőzöttek, 191 ezer az aktív fertőzöttek és 6289 az elhunytak száma. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kiemelte, hogy előző nap is sok, 1058 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba. A betegágyak leterheltsége országos átlagban már 61 százalékos. Jelenleg 505-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Románia: 4761 új fertőzést jelentettek, ami 30 százalékkal több az utóbbi két hét átlagánál. A legtöbb új esetet Bukarestben, Kolozs és Temes megyében azonosították. Szombaton 73 újabb halálesetről számoltak be és tovább emelkedett (immár a 800-at közelíti) az intenzív osztályokon ápolt súlyos esetek száma. Romániában eddig 205 ezer igazolt fertőzöttről tudnak, 51 ezer az aktív fertőzött és eddig mintegy 6100-an haltak meg koronavírus-fertőzöttként.
  • Ausztria: október 24-én 3614 új fertőzöttet, 11 elhunytat jelentettek, ezzel az összes eset száma 78 ezer, 20 ezren fertőzöttek jelenleg és 965-en haltak meg.
  • Szlovákia: kijárási tilalom lépett érvénybe, az adatokról részletesebben is írtunk.
  • Szerbia: október 24-én 757 új fertőzöttet, 3 elhunytat jelentettek, ezzel az összes eset száma 38 ezer, 6500-an fertőzöttek jelenleg és eddig 789-en haltak meg.
  • Szlovénia: a friss adatok szerint 1963-mal 21 270-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Tizenkilenc beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 234. A diagnosztizált betegek közül 449-en vannak kórházban. Október 24-től egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is. Keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények – az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével – digitális oktatásra álltak át.
  • Horvátország: 2242-vel nőtt és elérte a 33 959-et az azonosított fertőzöttek száma. Tizenhat ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 429. Kórházban 731 beteget ápolnak. A horvát közegészségügyi intézet igazgatója közölte, nem vezetnek be újabb korlátozásokat, hanem a már meglévőkön szigorítanak. Itt a munkaidő további rövidítését és az összejöveteleken részt vevők felső létszámkorlátjának csökkentését említette. Kiemelte: a fertőzéses esetek száma nem nőne ilyen mértékben, ha mindenki betartaná az előírásokat, sokan azonban nem hajlandóak tudomást venni róluk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.