Hirdetés

Fenyegették a mentőket Csenyétén, rendőri védelmet kértek

civishir.hu

2020.01.27. 11:24

Fenyegették a mentőket Csenyétén, rendőri védelmet kértek

A halál okát szakértői vizsgálat tisztázza majd.

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, az ország legszegényebb falujában, Csenyétén január 24-én meghalt egy ember. Kiss István polgármester Facebookon közzétett videójában azt közli, hogy a mentők azt az utasítást kapták, hogy a rendőrök megérkezéséig nem mehetnek be a cigányok lakta faluba.

Az Index megkeresésére az Országos Mentőszolgálat azt közölte: „A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében”.

Elmondásuk szerint már telefonon keresztül szidalmazás és fenyegetés érte a mentőket, az elhangzottakat pedig hangfelvétel dokumentálja, ezért a „biztonságos betegellátás érdekében” rendőri segítséget, védelmet kértek.

A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat tisztázza majd. A mentők közölték: „a veszélyeztetettség az ellátásban részt vevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk”.

Visszautasítják a hátrányos megkülönböztetés vádját, mivel „a mentők fontos alapértéke az egyenlőség”. Hozzáteszik, hivatásuk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsák.
Országos MentőszolgálathalálesetCsenyéte

Szóljon hozzá!

Hirdetés