Hirdetés

Fehér, keresztény és heteroszexuális - a „rémisztő képződmény”

2020.01.30. 12:17

Fehér, keresztény és heteroszexuális - a „rémisztő képződmény”
Niedermüller Péter (Fotó: ATV)

Utcára mennek a tiltakozók.

Hirdetés

Tüntetést tart csütörtökön Budapesten a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas, mert  szerintük Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kereszténygyűlölő, rasszista mondatokat fogalmazott meg a múlt héten egy televíziós interjú alkalmával. 

Niedermüller Péter a következőket mondta az ATV-ben:

[...] hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

 A kijelentés ellen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), a Magyar Református Presbiteri Szövetség külön közleményben tiltakozott.  Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Niedermüller Péternek távoznia kell a közéletből. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin szerint a DK-s a magyar emberek többségét írta le "rémisztő képződményként".

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-bejegyzésében a védelmébe vette párttársát. 

Értettem szavait. Megértettem. Mások nem értik. Vagy nem akarják érteni. Ki akarnak teríteni bennünket. Ha tisztességes vagy, ha nem. Soha nem fogom engedni. Nem fogjuk engedni. Mert olyan világot szeretnénk, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális, mert ember vagy, és ez a legfontosabb

- írta a Demokratikus Koalíció elnöke. Korábban Karávcsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált. Azt mondta, ő is fehér, keresztény, heteroszexuális férfi, mégsem érzi magát megbántva, persze, „ha valaki nagyon félre akarja érteni” Niedermüller mondatait, „akkor úgy könnyebb lesz”.

homoszexuálisDKkeresztény

Szóljon hozzá!

Hirdetés