Szűk családi körben temették el Gesztesi Károlyt

MTI

2020.01.09. 18:09

Szűk családi körben temették el Gesztesi Károlyt
Facebook

A színművész január 4-én szívrohamot kapott.

Hirdetés

Végső nyugalomra helyezték Gesztesi Károly színművészt január 9-én, Budakalászon, a Csalogány utcai temetőben.

A szertartás szűk körben zajlott, a családtagok mellett a legközelebbi barátok, művésztársak voltak csak jelen.

Gesztesi Károly január 4-én, 56 évesen hunyt el. A fővárosban autózott, amikor hirtelen rosszul lett. Életéért 50 percen keresztül küzdöttek sikertelenül, halálát szívroham okozta.

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház, 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának tagja volt, azóta szabadfoglalkozásúként dolgozott.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt.

Olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Vin Diesel, Forest Whitaker, de ő volt a Shrek-filmekben a főhős magyar hangja is. Számtalan sorozatban - a többi közt a Baywatchban, a Rex felügyelőben és a Trónok harcában - is hallhatta hangját a közönség.

Gesztesi Károlymeghalteltemették

Szóljon hozzá!

Hirdetés