A Fidesz nem ért a fiatalok nyelvén? A polgármester aggódik

2019.12.23. 17:42

A Fidesz nem ért a fiatalok nyelvén? A polgármester aggódik
Répás József (Fotó: Répás József/Facebook)

A politikusok hitele országos szinten a „béka feneke alatt van”.

Hirdetés

Interjút adott a Magyar Hírlapnak Répás József, Kiskunlacháza fideszes polgármestere. A településen kilenc év után ismételni tudó politikus többek között az októberi önkormányzati választás tapasztalatairól beszélt. Véleménye szerint általánosságban leszűrhető, hogy a politikusok hitele országos szinten a „béka feneke alatt van”.

Répás szerint a jó retorikai képesség mellett a kommunikációs csatornák kihasználására is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A polgármester hangsúlyozta, a Fidesznek meg kell találnia a közös hangot a mai fiatalsággal, ha sikeres szeretne lenni a jövőben.

„A legfontosabb, hogy ennél az új generációnál – amely mára felnőtt, és érdeklődik a politika iránt, amelynek a 2002-es vereség és a 2006-os rendőrterror csupán történelem, amely számára az a természetes, hogy Európa kinyílt előttük, hogy stabil gazdasági jólét van az országban – kellene felmérni, mi az oka annak, hogy az, amit a polgári oldal képvisel, nem felel meg az elképzeléseiknek, miért van hiányérzetük.”

– mondta Répás, aki szerint a Fidesz egész kommunikációját át kell alakítania a szlogenektől az imázsig.

„Muszáj lesz valamit kitalálni, mert ha 2022-ben megismétlődik a 2002-es sokk, onnan nagyon nehéz lesz visszajönni. Azt látom, hogy egyre nő az a választótábor, amely nem tart ki következetesen az élete folyamán egy adott elv, párt mellett

– nyilatkozta a polgármester, aki az interjúban elmondta, jelenleg nem lát olyan pártot, amely segítségére lenne a Fidesz–KDNP-nek abban az esetben, ha 2022-es parlamenti választások után nyerne, de nem lenne kormánytöbbsége.

politikaFideszkommunikáció

Szóljon hozzá!

Hirdetés