Hirdetés

Hirdetés

Isten éltesse az embert, aki visszaadta Magyarországnak a Szent Koronát!

2019.10.01. 15:10

Isten éltesse az embert, aki visszaadta Magyarországnak a Szent Koronát!
Jimmy Carter (Fotó: AP)

Orbán Viktor a nép nevében köszöntötte.

Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte fel 95. születésnapján Jimmy Carter korábbi amerikai elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

Megannyi kiemelkedő alak és név található a magyar történelem lapjain, olyan emberek nevei, akik figyelemre méltó és nemes cselekedeteket hajtottak végre Magyarországért és a magyar nemzetért. Biztosíthatom arról, hogy a magyar nép sosem felejti el annak az amerikai elnöknek nevét, aki visszaszolgáltatta a Szent Koronát hazánknak, a remény sugarát hozva ezzel a vasfüggöny sötét árnyékába

 - írta a miniszterelnök, hozzátéve: "úgy hiszem, hogy az Ön döntése nem csupán a politikai bátorság szép megnyilvánulása, hanem egyszersmind a transzatlanti kapcsolataink iránti elkötelezettségének bizonyítéka volt".

Magyarország népének nevében engedje meg, hogy személyes jókívánságomat fejezzem ki 95. születésnapja alkalmából. Isten áldja és tartsa meg jó egészségben még hosszú évekig"

- írta Orbán Viktor Jimmy Carternek ,az Egyesült Államok 39., demokrata párti elnökének, aki 1977 és 1981 között volt hivatalban, a mai napon, október 1-jén tölti be 95. évét. Ő volt az első, aki becenevén tette le a hivatali esküt, s az egyetlen elnöki tisztséget viselt amerikai politikus, aki az 1959-es forradalom óta a kommunista Kubába látogatott. Sokat foglalkozott az emberi jogokkal, igyekezett a vietnami sokk után Amerika erkölcsi súlyát visszaszerezni a nagyvilágban.

 

születésnapUSAszentkorona

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.