Hirdetés

Ez is Magyarország: a tegnap emelt szobrot ma már ledöntenék

2019.09.04. 16:00

Ez is Magyarország: a tegnap emelt szobrot ma már ledöntenék
Szilvásy László tartományfőnök, Fördős Attila polgármester, Juha Richárd, a szobor alkotója, Rétvári Bence államtitkár, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Kalász Ákos iskolaigazgató (b-j) leleplezi Kornis Gyula szobrát (Fotó: mti)

A katolikus papnak emelt alkotás zavarja a liberálisokat.

Hirdetés

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője petíciót indított a Vácon felállított Kornis Gyula-szobor mielőbbi eltávolítása érdekében. A petíció szövege szerint tűrhetetlen, hogy a kormány annak a nyíltan antiszemita politikusnak az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett. Aki a holokauszt borzalmait készítette elő, és a későbbi mészárlásokat elfogadhatóvá tette a többségi társadalom számára.

(Fotó: mti)
 

"Felháborító, hogy Vác önkormányzata egy olyan embernek állít szobrot, aki a magyar értelmiséget "hungarizálni" akarta az általa vélt "eljudaizálódás" ellen, és elfogadhatatlan, hogy Rétvári Bence fideszes államtitkár jelenlétével és dicsérő szavaival a kormány mindehhez lelkesen asszisztál!" – fogalmaz Sermer Ádám a petícióban.

A Liberálisok ügyvivője aláírásgyűjtésében az ellen is tiltakozik, hogy a kormány rendre a Horthy-korszakot élteti, és ezzel ártatlan magyar áldozatok százezreinek az emlékét gyalázza meg.

 

szoborholokausztantiszemitizmus

Szóljon hozzá!

Hirdetés