Hirdetés

Miskolc fideszes polgármestere nem indul újra

MTI

2019.08.09. 12:32

Miskolc fideszes polgármestere nem indul újra
(Fotó: Végh Csaba)

Évek óta tartó betegsége miatt nem vállalja.

Hirdetés

Hirdetés

Betegsége miatt nem vállal újabb polgármesteri ciklust Kriza Ákos – a döntést maga a polgármester jelentette be augusztus 9-én. Kriza Ákos polgármester úgy fogalmazott: „egy önkormányzat, egy közösség életében a legfontosabb, hogy együtt, felelősséggel végezzük munkánkat”.

A miskolci városházán újságíróknak azzal indokolta a döntést, hogy több mint tíz éve betegséggel küzd, emiatt úgy érzi, hogy újabb ciklusnak nem vághat neki. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben vették át a város vezetését, azóta sokat fejlődött Miskolc.

– Éppen ezért tájékoztattam a Fidesz elnökségét arról, hogy nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését. Nem azért, mintha nem lenne vízióm, de az egészségemmel kapcsolatos helyzet felelősséggel nem enged még egy ciklusra előre gondolkozni. Azt javasoltam, hogy Alakszai Zoltánt, aki 5 éve mellettem dolgozik, aki ismeri a várost, a lehetőségeit, a jövőképét, ő legyen a Fidesz polgármesterjelöltje – jelentette be Kriza Ákos.

Kósa Lajos, a Fidesz országos kampányfőnöke úgy fogalmazott, hogy elfogadták, tudomásul vették Kriza Ákos döntését. Elmondta: mindent elkövetnek azért, hogy Miskolc fejlődése a továbbiakban is töretlen legyen a mostani sikeres évek után is.

Alakszai Zoltán megköszönte a bizalmat, illetve azt, hogy az elmúlt öt évben együtt dolgozhattak Miskolc fejlődésért a polgármesterrel. Közölte azt is, hogy jegyzőként megfelelő ismeretekkel rendelkezik a városról, a fejlesztésekről, amelyek megválasztása esetén folytatódnak.

MiskolcKriza Ákospolgármester-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.