Hirdetés

Hirdetés

Főszerepben a nagymamák

2019.07.13. 14:54

Főszerepben a nagymamák

Július 13-án világszerte a nagymamákat ünnepeljük.

Hirdetés

Hirdetés

Nem sokan tudják, hogy július 13-án a nagymamákat ünnepeljük, ugyanis ez a nap a Nagymamák Világnapja. Magyarországon elterjedtebb, hogy május első vasárnapján, Anyák Napján az édesanyákat és a nagymamákat is köszöntik, ám a július 13-a csak a nagymamáké.

Ne feledkezzünk meg tehát róluk!

Köszöntsük őket bármivel: virággal, csokoládéval, vagy akár egy puszival, a lényeg, hogy tiszta szívből adjuk azt. De már a puszta megemlékezés is garantáltan örömkönnyeket csal majd a nagyi szemébe a meghatódottságtól. Szerezzünk neki egy kis örömet, viszonzásul a sok szeretetért, amit tőle kapunk.

És persze mindenki tudja, hogy a nagymamák sütik a legjobb almás sütit, és főzik a legjobb vasárnapi húslevest a világon, az ő ráttont húsukhoz nincs fogható. Sakkozni, kártyázni tanítanak. Érdekes történeteket mesélnek a múltból, milyen volt a világ, amikor ők még kicsik voltak. És a nagyi által kötött sálnál, sapkánál vagy pulóvernél sincs melegebb, hiszen szívvel-lélekkel kötötte azt, és a szeretete ezáltal örökké melegen tart.

Korán kelnek, megetetik a ház körüli állatokat, tésztát gyúrnak és szaggatnak, szinte soha meg nem állnak. Sőt, ma már autót vezetnek, interneteznek, és még az okostelefont is megtanulják használni, hogy például viberen beszélgethessenek az unokával. Példaártékű, ahogy megpróbálják felvenni a rohamtempóban fejlődő világunk ritmusát.

Július 13-án álljunk meg egy percre, állítsuk meg a nagymamákat is egy percre, és köszöntsük őket hatalmas szeretettel!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.