Hirdetés

Hirdetés

Magyar Gárda újratöltve: Nemzeti Légió

2019.05.14. 15:05

Magyar Gárda újratöltve: Nemzeti Légió
Megakalult a Nemzeti Légió! (Fotó: MTI)

Szerintük csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország.

Hirdetés

Hirdetés

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke kedden bemutatta a párt új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában.

 A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse

- fogalmazott Toroczkai László. Azt mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Kijelentette, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelműket - értékelt.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg,

amely Horthy Miklós vezetésével "megtisztította az országot a kommunistáktól". Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket - mondta.

 

Mi Hazánk MozgalomNemzeti Légió

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.