Hirdetés

A Debreceni Egyetem volt hallgatója az új parlamenti képviselő

2019.03.25. 18:16

A Debreceni Egyetem volt hallgatója az új parlamenti képviselő
Gyüre Csaba (Fotó: MTI)

Az országos lista 38. helyén szerepelt 2018-ban.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn kiadta a Hegedűs Lorántné (Jobbik) lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot, Gyüre Csaba a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listájának 16. helyéről mandátumhoz jutó Hegedűs Lorántné február végén lépett ki a Jobbikból és annak parlamenti frakciójából, majd bejelentette azt is, hogy képviselői mandátumáról is lemond. 

Gyüre Csaba 1996-ban a Debreceni Egyetemen (akkor még Kossuth Lajos Tudományegyetem) Bölcsészettudományi Karán történelem szakos diplomát szerzett.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjeik közül, ennek hiányában a mandátumot a listán soron következő jelölt szerzi meg. 

A Jobbik azt kérte, Hegedűs Lorántné mandátumát az országos lista 38. helyén szereplő Gyüre Csabának adja ki az NVB. Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi feltételeknek, az NVB kiadta a mandátumot Gyüre Csabának, aki a határozat jogerőre emelkedését követően teheti le képviselői esküjét. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.