Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP követelése: 236 ezer forint mindenkinek

2019.03.28. 16:09

Az MSZP követelése: 236 ezer forint mindenkinek
(Fotó: illusztráció)

Baloldali fordulatra várnak.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP azt követeli, hogy az Európai Unió minden tagállamában legyen legalább nettó 750 euró a minimálbér összege, ami mai árfolyamon mintegy 236 ezer forint - mondta Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP-Párbeszéd közös EP-választási listájának második helyén szereplő politikus úgy fogalmazott, a magyar választóknak májusban az Európai Unió és "Orbánisztán" között kell választaniuk, a helyes döntés előmozdítása érdekében pedig nem elég, ha csak a kormányfőt kritizálják, hanem

az uniót is ösztönözniük kell, hogy tegyen többet az emberek jóléte érdekében. 

Ujhelyi István szerint erre csak akkor van lehetőség, ha a közösség vezetésében baloldali fordulat következik be, amelynek magyarországi "élharcosa" az MSZP. 

Hangsúlyozta, az egységes európai minimálbér mellett a legkisebb nyugdíj összegét is meghatároznák, mégpedig 300 euróban, mai árfolyamon 94 500 forintban. A szocialisták követelik továbbá, hogy minden gyermek után járjon egységesen 150 eurós, jelenlegi árfolyamon 47 250 forintos támogatás, a termőföldek után járó hektáronkénti támogatás pedig legyen szintén 300 euró, szemben a jelenlegi 70 ezer forinttal - fejtette ki Ujhelyi István.

Európai UnióMSZPminimálbér

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.