Hirdetés

Hirdetés

Sztárparádé Andy Vajna temetésén

2019.01.31. 12:10

Sztárparádé Andy Vajna temetésén
Andy Vajna (Fotó: MTI)

Arnold Schwarzenegger hosszasan méltatta elhunyt barátját.

Hirdetés

Hirdetés

Andy Vajna filmproducert, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost csütörtökön délelőtt temették el. A temetés a család kérésére nem volt sajtónyilvános. Vajnát a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában, a központi árkádsor és a Batthyány-mauzóleum közelében helyezték nyugalomra.

A  szertartáson beszédet mondott Vajna régi barátja, Arnold Schwarzenegger. A szertartáson - az Index tudósítása szerint - részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, továbbá Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Dirk Gerkens, a TV2 vezetője, Geszti Péter, Hidvéghi Balázs, Kocsis Máté, Rogán Antal és Németh Szilárd fideszes politikusok, Ómolnár Miklós, Edvin Marton, Mága Zoltán, Schmidt Mária, Fodor Gábor, Rubint Réka, Schobert Norbert, Árpa Attila, Herendi Gábor filmrendező.

Schwarzenegger hosszasan méltatta a 75 éves korában elhunyt producert, aki már rögtön az első filmjével ismert lett, a Sylvester Stallonéval leforgatott Rambóval.

Schwarzenegger azt is mondta, hogy Vajna tenni akart valamit a hazájáért, ezért fogadta el Orbán felkérését, hogy legyen a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Szerinte virágzó filmipar jött létre Magyarországon, több ezer munkahelyet teremtve.

Andy Vajnatemetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.