Hirdetés

Hirdetés

A baloldal főpolgármester-jelöltet választ. Nálunk is szavazhat!

2019.01.28. 12:28

A baloldal főpolgármester-jelöltet választ. Nálunk is szavazhat!

A volt debreceni diák is befuthat.

Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődött hétfőn a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztása. Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke hétfőn a fővárosban, a Nyugati téren, sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az őszi önkormányzati választáson "egy az egy elleni küzdelemnek" kell lennie, így lesz esélye az ellenzéknek legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert.

Szerinte nyárra világossá válik, ki lesz a főpolgármester egyetlen kihívója. Azon véleményének is hangot adott, hogy az lesz a jelölt (Horváth Csaba, az MSZP vagy Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje), aki a vasárnapig tartó előválasztást megnyeri. Döntő fontosságúnak nevezte az önkormányzati, különösen a főpolgármesteri választást, mert szerinte más esélyekkel vág neki az ellenzék a 2022-es parlamenti választásoknak, ha a fővárosban változást ér el.

Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen - így a Nyugati téren is - személyazonosító igazolvánnyal (útlevéllel, jogosítvánnyal) és budapesti lakcímkártyával lehet egy úgynevezett értéknyilatkozat és az adatkezelési hozzájárulás aláírása után. Az eredmény megállapítása vasárnap délután várható.
A részletekről https://www.elovalasztas2019.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Molnár Zsolt nem kívánta minősíteni Puzsér Róbertnek, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelöltnek a megnyilvánulásait. Azt mondta, Puzsér Róbert támogatottsága ki fog derülni júniusban, ha kiáll az előválasztás következő fordulójában.

Ön kit látna szívesen Tarlós István kihívójaként?

Molnár Csabát (MSZ)

0%

Karácsony Gergelyt (Párbeszéd)

0%

Puzsér Róbertet (független)

0%

 

választásPuzsér RóbertBudapestKarácsony Gergely

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.