Hirdetés

Lemondott parlamenti mandátumáról a jobbikos honatya

2018.12.03. 12:43

Lemondott parlamenti mandátumáról a jobbikos honatya
Szávay István (Fotó: mti)

Szerinte egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére.

Hirdetés

Hirdetés

Lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István; a jobbikos politikus ezt hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán. A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította:

az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van.

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt. Az ellenzéki politikus az ügy miatt lemondott országgyűlési jegyzői és a Jobbikban betöltött frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Hétfői bejegyzésében Szávay István azt közölte: a parlamenti megbízatásairól lemondással "arányos felelősséget" vállalt mindazért, "ami egy fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzott". 

Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni. Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is

- írta Szávay István  a közösségi portálon..

zsidóJobbik

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.