Hirdetés

Újít a MÁV: jön az InterCity+

2018.09.18. 16:41

Újít a MÁV: jön az InterCity+
(Fotó: illusztráció)

A multifunkcionális vagonok gyártása megkedődött.

Hirdetés

Óriási szakmai érdeklődés mutatkozik a MÁV-Start legújabb, saját fejlesztésű és gyártású IC+ multifunkcionális kocsija iránt a berlini InnoTrans nemzetközi közlekedési szakkiállításon - nyilatkozta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kedden az MTI-nek.

Az idei InnoTrans közlekedési nemzetközi szakvásáron 61 országból 3062 kiállító vesz részt, a rendezvényen mutatja be a MÁV-Start az immár sorozatgyártásra került IC+ multifunkcionális járművét. 

A multifunkcionális kocsi újdonsága, hogy alkalmas nyolc kerékpár szállítására, az utastér 47 ülőhelyéből 10 családbarát, ez azt jelenti, hogy két darab 5 személyes részt alakítottak ki, amely a kisgyerekekkel utazóknak komfortosabb utazást biztosít. 

 Az IC+ multifunkcionális kocsi sorozatgyártása megkezdődött, az idén 10 darabot készítenek,

ezek egy része belföldi, a másik része nemzetközi forgalomban közlekedik majd. A belföldi forgalom számára további 30 darab IC+ multifunkcionális kocsit, 2020 elejétől pedig 35 darab első osztályú IC+ kocsit gyártanak.

Az első osztályú IC+ kocsik újdonsága, hogy visszakerül a büfészolgáltatás, elhelyeznek a járműben két business-fülkét egyenként négy kényelmes üléssel, továbbá két darab 6 személyes fülkét alakítanak ki, ahol a teljes csendet biztosítják az utazáshoz - ismertette a MÁV-Start vezérigazgatója.

A 2019-es menetrendváltáskor a 160 kilométeres pályafelújítások lehetőségeit kihasználva "gyorsítanak" - mondta. Minden második órában közlekednek majd az IC+ szolgáltatást nyújtó vonatok, a szerelvényekbe az első osztályú, a multifunkcionális és új gyártású másodosztályú IC+ kocsikat állítják be. E járatokkal jobb menetidőt biztosítanak, ugyanis a hagyományos IC-hez képest kevesebb helyen állnak meg. 

vonatMÁVutazásInterCity

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.