Hirdetés

Ő most magyarok milliói számára az első számú közellenség!

civishir.hu

2018.06.26. 14:19

Ő most magyarok milliói számára az első számú közellenség!
Judith Sargentini (Fotó: The Parliament Magazine)

A ribanc a legfinomabb jelző, amivel illetik.

Hirdetés

A közösségi oldalán "találták meg" Judith Sargentinit a magyar kommentelők. A holland zöldpárti képviselő nevéhez fűződik a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentés, amelyet hétfőn az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) elfogadott, és e szerint

Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

Az úgynevezett hetes cikk lehetőséget teremt az EU számára, hogy alkotmányos eszközökkel közjogi – nem csak politikai – értelemben is szankciókat alkalmazhasson valamelyik tagállamával szemben. A 7. cikk egy több lépcsős eljárást rögzít. Szavaznia kell róla az Európa Parlamentnek, majd a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács is el kell fogadja a kezdeményezést, mégpedig négyötödös egyetértéssel, aminek létrejötte nem valószínű, hiszen a magyarok biztosan számíthatnak például a lengyelekre.

A közellenség

A jelentést jegyző Judith Sargentinire mindenesetre elemi erejű felháborodás, utálat és gyűlölet zúdult a Facebookon. A ribanc a legfinomabb jelző, amivel illetik a holland hölgyet. Vannak, akik disztingválnak, és szépen elmagyarázzák a képviselőnek, hogy foglalkozzon inkább a saját országával és a saját szavazóival. Mások gratulálnak neki egy újabb Fidesz-kétharmadhoz. Egyesek magyarul, mások angolul, vagy éppen hollandul fejtik ki a velős véleményüket.

Európai UnióJudith Sargentini

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.