Hirdetés

Morvai Krisztina nagy ívben tesz a Jobbik döntésére

2018.04.12. 12:44

Morvai Krisztina nagy ívben tesz a Jobbik döntésére
Morvai Krisztina (Fotó: Morvai Krisztina/Facebook)

Marad Brüsszelben, kitölti a mandátumát.

Hirdetés

A Jobbik országos választmányának küldöttei keddi ülésükön felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát. A Jobbik elnöksége ezt a szerdai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazta. 

A Jobbik szerint Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben, de régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen "éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amiket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra", és segítette a Fidesz kampányát, ami egy egykori jogvédőtől szégyen - írták.

Morvai csütörtök reggel közölte, hogy mandátuma lejártáig Brüsszelben marad.

Egy képviselő nem köteles visszaadni a mandátumát akkor sem, ha a pártja kéri. Nincs olyan szabály, ami ezt előírná. Az Index felidézi, hogy Bokros Lajos is kitöltötte korábban a mandátumát, annak ellenére, hogy az MDF először visszahívta, aztán meg is szűnt alóla a párt.

Az EP-képviselő pont erre hivatkozva, hogy nem jön haza.

Az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok. Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak.

 

Európai UnióJobbikMorvai Krisztina

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.