Hirdetés

Mit keres még mindig a színen Gyurcsány? – kérdi a fogorvos, aki felfedezte Cristiano Ronaldót

2018.04.01. 12:04

Mit keres még mindig a színen Gyurcsány? – kérdi a fogorvos, aki felfedezte Cristiano Ronaldót
Bölöni László és Cristiano Ronaldo egy Sporting-edzésen

Bölöni László nem felejt.

Hirdetés

Ő az egyik leghíresebb élő székely, aki a román fociválogatott csapatkapitányaként is őrizte magyarságát. BEK-győztes volt játékosként, később az edzői pályán is komoly sikereket ért el, például portugál bajnoki címet nyert a Sportinggal. Itt fedezte fel Cristiano Ronaldót, akit egy ifimeccsen szúrt ki, és vitte fel alig 16 évesen a felnőtt keretébe.

Bölöni László karakteres véleménnyel rendelkező ikon. Ez derül ki a szekelyhon.ro-nak adott terjedelmes interjúban is. A civilben fogorvos, Dicsőszentmártonból származó szakember hármas állampolgár, és elmondta, szavaz a francia és román választásokon, és természetesen az április 8-i magyarországi választáson is jelen lesz. Szerinte az, hogy az erdélyi magyarok nagy többsége Fidesz-párti, annak megvan az előélete, magyarázata.

A 2004. december 5-i elutasító népszavazást követően közel két éven át románul válaszoltam bármelyik magyarországi újságíró első két kérdésére: ha elutasítottatok, akkor tessék, itt vagyok nektek románként. De ezzel azt is jelezni akartam, hogy nem az a legény, aki adja, hanem aki állja. Most viszont egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogyan állhat elő újra az az ember, és futtatja magát, aki annak idején „nem”-re buzdított. És aki továbbra is másoknak nyitna kaput, nem pedig a magyaroknak

- fogalmazott Bölöni László arra utalva, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a határon túli magyarok állampolgársága ellen buzdított 2004-ben, és a népszavazás sikertelensége miatt elárultnak, cserbenhagyottnak, kitaszítottnak érezte magát az erdélyi magyarság.

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció ebben a kampányban sem bánik „kesztyűs kézzel” a határon túli magyarokkal.

 

labdarúgásGyurcsány FerencBölöni László

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.