Karácsonyék árnyékparlamentet akarnak, és tovább ütik az LMP-t

2018.04.23. 17:02

Karácsonyék árnyékparlamentet akarnak, és tovább ütik az LMP-t
Tóth Bertalan és Karácsony Geregely (Fotó: mti)

Azokról a témákról is beszélnének, amelyeket a Fidesz elhallgat.

Hirdetés

Az MSZP-Párbeszéd ellenzéki kerekasztal létrehozását javasolja a többi parlamenti ellenzéki pártnak - közölte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke hétfőn Budapesten újságírókkal.

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd frakcióülése szünetében, az LMP által kezdeményezett ellenzéki egyeztetés előtt elmondta, az ellenzéki kerekasztal az állampolgárok, a civil kezdeményezések és az ellenzéki pártok közös intézménye lehet annak érdekében, hogy képviselni tudják a parlamentben azt a hangot, amely ott van az utcán, a tüntetéseken és nagyon sok választópolgár lelkében is ott van.

Karácsony Gergely az ellenzéki kerekasztallal kapcsolatos kérdésre elmondta, a javaslat még nincs kidolgozva, az lenne a legfontosabb, hogy azokról a témákról is tudjanak beszélni, amelyeket a Fidesz elhallgat.

Ha úgy tetszik, ez egy árnyékparlament lenne

- jegyezte meg Karácsony, aki úgy látja, sokkal többet kellene beszélni a parlamenten kívüli együttműködésről, arról, hogy van egy világ, amely kint tüntet az utcán és amely a változást akaró polgárok többségét jelenti. Megjegyezte, ha az LMP felelősebben politizál, akkor talán most nem lenne ilyen égető szükség arra, hogy rendezzék a soraikat.

Tóth Bertalan, MSZP frakcióvezetője is bírálta az LMP-t, mert szerinte a főváros több választókörzetében a jelöltek visszalépésével meg lehetett volna akadályozni a kétharmados többséget.

Ez a kerekasztal nem arra szolgál, hogy megmondják a társadalomnak, mit kell tennie, hanem hogy befogadják a civil társadalom javaslatait és azt megjelenítsék az Országgyűlésben - magyarázta.

MSZPLMPKarácsony Gergelyellenzék

Szóljon hozzá!

Hirdetés