Hirdetés

A volt SZDSZ-es sem lát jobbat Orbán Viktornál

2018.03.22. 14:26

A volt SZDSZ-es sem lát jobbat Orbán Viktornál

Úgy véli, nem az lenne a legrosszabb, ha a Fidesz maradna hatalmon.

Hirdetés

A Népszavának nyilatkozott Hack Péter, a Hit Gyülekezete diakónusa, jogász, egyetemi oktató, az SZDSZ volt képviselője, miután a keresztény gyülekezet vezető lelkésze, Németh Sándor nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a vasárnap igehirdetésen.

Németh Sándorhoz hasonlóan Hack Péter sem lát senkit az ellenzéki kormányfőjelöltek között, akit alkalmasnak tartana az ország vezetésére. Hack nem gondolja, hogy az lenne a legrosszabb, ha a Fidesz maradna hatalmon. Ennél rosszabbnak tartja „azt a káoszt, ami egy kormányzásra képtelen ellenzéki többség esetén fenyeget”.

Népszava információi szerint konfliktusokat okoz a Hit Gyülekezetén belül, hogy Németh Sándor leplezetlenül a Fideszt támogatja. Hack ennek nem tulajdonít komolyabb jelentőséget. A gyülekezet az elmúlt évtizedekben is aktív közéleti szerepet vállalt. Régebben abból adódtak feszültségek, hogy a gyülekezet a liberálisokhoz, majd a baloldalhoz állt közelebb: ezt a konzervatív, markánsan antikommunista nézeteket valló tagok nem nézték jó szemmel. Most sincsenek nagyobb viták, mint korábban voltak – mondta. 

FideszválasztásHit Gyülekezete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.