Hirdetés

Veszélyben a 2018-ban választás - így a szakszervezet

mfor.hu

2018.01.03. 13:02

Veszélyben a 2018-ban választás - így a szakszervezet

Sztrájkra készülnek a közszolgák.

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a januárra tervezett sztrájkra a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A döntés oka, hogy a kormányt nem sikerült rávenniük a követeléseik elfogadására - írja az mfor.hu.

A szervezet szerint fenntarthatatlan helyzet alakult ki a csökkenő reálkeresetek és a munkahelyi fluktuáció miatt. Mint Orbán Viktor miniszterelnöknek tavaly novemberben címzett levelükben írták, olyan helyzet állt elő a vállalhatatlanul alacsony bérek és a fogyóban lévő képzett munkaerő miatt, hogy

"ha most vasárnap" rendeznék az országgyűlési választást, előfordulhatna, hogy sok helyen nem lehetne megtartani azt a szakemberhiány miatt

Azt mondják, nagyjából 200 ezer olyan dolgozó érdekeit képviselik, akik kimaradtak a bérintézkedésekből és így fizetésük 10 éve nem emelkedett. A jövedelmi helyzetükre tett indítványokat pedig a kormány eddig minden esetben elutasította a szakszervezet szerint.

Ígéretük szerint ameddig nem érnek célt, minden további hónapban újabb nappal toldják meg a sztrájk időszakát. Ez idő alatt csak a halaszthatatlan ügyekkel foglalkoznak a köztisztviselők. Kérdés, hogy a kormány az idén áprilisban várható országgyűlési választás előtt pár hónappal megkockáztatja-e a hivatali rend felborulását.

sztrájkválasztás 2018

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.