Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Gergely: Egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak

| 2018. 01. 08. | 16:58:00
Az ikreknél már magzatszinten, a ketrecharc mintájára el kellene kezdeni a honvédelmi nevelést – javasolta a pártelnök a Cívishírnek adott debreceni interjújában.
Kovács Gergely: Egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kihelyezett ülésén csíptük el az országos elnököt, aki arra is tudja a választ, hogyan lehet korrekt módon szabályozni a képviselők vagyonosodását.

Cívishír: Orbán Viktor ügynökeiként dolgoznak a balközép össze nem fogásán, Simicska Lajos szálláscsinálói, vagy Soros György álciviljei?

Kovács Gergely: Mindig mondják ezt az Orbán Viktort, de bevallom, nem tudom, kicsoda, pedig fontos magyar közéleti szereplő lehet. De Simicska Lajosnak és Soros Györgynek van egy eltitkolt gyermeke, ő áll mögöttünk, az ő tervét hajtjuk végre.

Cívishír: Maximalizálnák-e, hogy egy politikus édesanyja, felesége, gyermeke hány sertéstelepet, állami támogatásokkal kitömött céget, vadászkastélyt, luxusjachtot birtokolhat egyszerre?

Kovács Gergely: Nagyon fontos kérdés, sokat töprengtünk rajta. Mi egy-egy képviselő esetében élnénk a maximalizálással, így adott politikusnak legfeljebb 400 sertéstelepe és 380 vadászkastélya lehetne. Ezt korrektnek tartjuk és a lakosság is megértheti, miért van erre szükség.

Cívishír: Kivel kezdenék az elszámoltatást? Megtarthatná-e az ebül szerzett jószágot Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a többi oligarcha?

Kovács Gergely: Jó kérdés; nekünk igazából az is megfelel, ha ők ezeket kicserélhetnék egymás között. Nem az a bosszantó, hogy egyenként ilyen nagy vagyonuk van. Hanem, hogy mindegyiknek pont az. Ha Andy Vajna odaadná a sértéstelepért a kaszinót, akkor az emberek pár évig megint nyugodtak lennének.

Cívishír: Mit találna az Állami Számvevőszék, ha végre elkezdene vizsgálódni a kétfarkú kutyáknál?

Kovács Gergely: Már most mi próbálkozunk! Küldtünk egy ezrest az Állami Számvevőszéknek körülbelül tíz napja tiltott ÁSZ-finanszírozás megvalósítása érdekében. Visszaküldték az ezrest a múlt héten, de ugye, mi nem fogadhatunk el támogatást, csak magánszemélyektől. Tehát kénytelen vagyunk visszaküldeni nekik a pénzt, különben megbüntethetnek bennünket. Jelenleg ebben merül ki a kapcsolatunk, nyilván lenne mit találni, ez teljesen egyértelmű. De már csak egy fél évig kell kihúznunk, utána mi irányítjuk a számvevőszéket és akkor megszűnnek ezek a problémák.

Cívishír: Nem tartják túl későinek elkezdeni a honvédelmi nevelést óvodás korban?

Kovács Gergely: Már magzatszinten kellene. Legalábbis a ketrecharc mintájára az ikrek esetében érdemes lenne kötelezővé tenni, a hazaszeretet kifejlődése érdekében.

Cívishír: Ma már mindenki tudja, hogy a média hatalom. Önök miért sajnálják a pénzt komplett lapkiadók felvásárlására, újságírók lefizetésére?

Kovács Gergely: Nálunk ez fordítva működik, nem mi fizetünk az újságoknak, veszünk lapokat, amelyek értünk kampányolnak, hanem azok fizetnek nekünk. Látja, Önnek is fizetni kellett húsz ezer forintot ezért a nyilatkozatért*. Sokkal egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak. Mi ebbe az irányba mennénk.

A terv, aminek a népszerűsítése érdekében semmitől sem riadnak vissza (Forrás: MKKP)

Cívishír: Mátyás király óta más hatalmak hűbéresei vagyunk, miközben tömegek várnak arra, hogy a Trianon előtti területek visszacsatolásával szemébe nevessünk úgy Brüsszelnek, mint Moszkvának, a New York–Tel-Aviv tengelynek. Meddig kell még ez a diplomáciai jópofáskodás?

Kovács Gergely: Erdélyt természetesen vissza kell szerezni. Magyarország nem igazán szokott háborúkat nyerni, legalábbis az elmúlt pár száz évre inkább ez volt a jellemző. A jó út az, ha Erdély támadná meg Magyarországot, és mi hagynánk magunkat, így egyesülnének a területek. Hadd jegyezzem meg, hogy mindenki csak a határon belüli és az azon túli magyarokról beszél, míg mi a határmenti és a határsávban vándorló magyarok milliót is szeretnénk képviselni.

Cívishír: Mi a véleményük a halálbüntetésről? Támogatnák-e Nemzeti Vesztőhely-építési Program elindítását?
Kovács Gergely: Kötelezővé tennénk az önkéntes halálbüntetést. Jó vesztőhelyre minden városnak szüksége van, a válaszom: igen.

Cívishír: A hatalom a kulturális életet is megosztja; hogyan temetnék be a színházi árkokat?

Kovács Gergely: Játszom egy színdarabban, amelyben éppen ezt a bizonyos Orbán Viktort alakítom. Arról szól, hogy mivel nem megy jól az üzlet, a Nemzeti Dohányboltokban elkezdenek füvet is árulni, ám emiatt a trafikosok börtönbe kerülnek. De a végén Orbán Viktorként amnesztiát adok nekik, sőt legalizálom a marihuánát. Én ezt havonta egyszer megteszem, ennyit tudok tenni jelenleg a színházi árkok betemetéséért.

Cívishír: A Fidesz szépen kistafírozta trafikokkal, irányított közbeszerzésekkel, korrupció révén a neki tetszőket. A kutyapárt mit és hogyan fog visszacsorgatni a választóinak?

Kovács Gergely: Az irány jó, de ennyi nem elég. Még mindig van egy csomó dolog, mint a zokni, a paradicsom, amiket nem Nemzeti Dohányboltban lehet megkapni.

Cívishír: Arcátlanul sok anyagi felajánlást kapnak, miért nem vásárolnak belőle kéztörlőt, vécépapírt a kórházakba? Láthatjuk-e majd, hogy hátrányos helyzetű gyermekek szünidei étkeztetését segítik?

Kovács Gergely: Eddig is tömegesen zajlott ilyen adományozás. Ugyanakkor választási programunk fontos pontja a stadionok lélegeztetőgéppé, a lélegeztetőgépek stadionná alakítása.

Cívishír: Mire számítsanak az amúgy borítékolható választási győzelmük esetén a macskások?

Kovács Gergely: Sok jót nem ígérhetek. Nem biztos, hogy a macskások és a kutyapárt jól ki fognak jönni. Bár most kicsit aggódok, mert a kiskunfélegyházi jelöltünk, Bodor Sándor, egy… ki kell mondjuk, macskával szerepel a plakátján. Egyelőre nem tudom mire vélni.

Cívishír: Mire ez az interjú elkészül, még szabadlábon lesz ez az illető?

Kovács Gergely: Most van este nyolc óra. Hát, igen. Körülbelül most érnek oda a kocsival.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés