Hirdetés

Fideszes tévé lett az ATV - feltárták!

2018.01.10. 12:05

Fideszes tévé lett az ATV - feltárták!
Kálmán Olga a Hír TV-hez igazolt (Fotó: ATV)

A Hit Gyülekezetének elemi érdeke, hogy jóban legyen a kormánypárttal.

Hirdetés

A Fidesz és a kormány legfőbb kritikusának számító 444.hu hírportál tényfeltáró írásából kiderül: az ATV a baloldal fellegvára volt, most azonban bulvártévét csinálnak belőle a Fidesznek.

A 444 újságírója több ATV-s belsős munkatárssal beszélgetett, akik többnyire egyetértettek azzal, hogy a választások előtt pár hónappal fideszes tévét csináltak a munkahelyükből, miközben ők tehetetlenül nézték a fejleményeket. Mint mondták, eleinte még be lehetett adni, hogy Friderikusz Sándor és Kálmán Olga anyagi okok és kiégés miatt mentek el, de Hajdú Péter megjelenését már nem nagyon lehetett megmagyarázni.

Mint az újság rámutat:

az agrártelevízióként indult ATV 2003 óta van a protestáns pünkösdista-karizmatikus Hit Gyülekezete mozgalom (HGY) tulajdonában.

Németh Sándor felekezete a rendszerváltás óta tudatosan mozgott a politika irányába, a demokratikus ellenzék oldalán jelen voltak az SZDSZ megalakulásánál, és kitartottak a liberálisok mellett. Németh jó üzletember is, az elmúlt harminc évben komplett cégcsoportot épített fel az egyház mellett, lapkiadóval, iskolákkal, sportklubbal. Németh mindig az egyháza érdekét nézte, és így viszonyult a politikához is. Miután a 2008-as népszavazás után világossá vált, hogy a szocialista-liberális kormánynak leáldozott, új kapcsolatokat keresett a másik oldalon. A Fidesz is kedvezett a HGY-nek azzal, hogy felvették a kiemelt egyházak közé, így mára a sokáig üldözendő

Hit Gyülekezete évi 269 millió forint normatív támogatást kap az államtól.

televízióATV

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.