Hirdetés

Petárdamentes övezet lehet a megoldás?

mti.hu

2017.12.28. 15:22

Petárdamentes övezet lehet a megoldás?
A kép illusztráció(pixabay.com)

A Liberálisok szerint állatvédelmi pontokat kell létrehozni

Hirdetés

A Liberálisok mértékletességet kér a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatában, tekintettel a más háztartásban élő háziállatokra is. Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján - a Liberálisok politikusainak kutyái jelenlétében - kiállt a háziállatok védelme mellett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a petárdák, tűzijátékok veszélyforrást jelentenek számukra.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője "petárdamentes övezetek" létrehozását javasolta, kifejtve: egy olyan online térkép jöhetne létre, amelyen bárki bejelölheti, ha kutyája érzékeny az ilyen hangokra, és ezekben a zónákban szigorúbbak lennének az ellenőrzések. A politikus azt is kiemelte: a Magyarországon élő 2,5 millió kutya jelentős hányadának még nincs chipje, noha annak segítségével percek alatt meg lehet találni az elszökött állat tulajdonosát.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pedig azt közölte: fenntartják azon javaslatukat, hogy állatvédelmi pontokat kell létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a főváros minden kerületében az önkormányzati infrastruktúrát használva működhetnének állatmentő civil szervezetek, és ezekre a pontokra például a talált kutyákat is be lehetne vinni - fejtette ki.

kutyaszilveszterpetárda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.